Gammal resväska står vi ett muse
En gammal resväska vid vägkanten fungerar utmärkt för att visa att ett arrangemang har öppet under Kulturarvsdagen. (Tjuls järnvägsmuseum.) Foto: (CC BY)

Kulturarvsdagen 2023

Den 8–10 september är det dags att återigen sätta kulturarvet i rampljuset runt om i hela landet. Temat för året är ”Levande kulturarv”.

Kulturarv finns överallt omkring oss och påverkar alla. Det formas och omformas ständigt – i dåtid, nutid och framtid. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga evenemang där lokala arrangörer medverkar och bjuder in allmänheten till hundratals olika kulturarvsarrangemang från norr till söder i hela landet.

Den nationella temadagen för kulturarvet infaller i år söndagen den 10 september. Som vanligt bjuds det även på aktiviteter redan under fredag och lördag, den 8 och 9 september, så att så många besökare som möjligt får tillfälle att uppleva kulturarvet. 

Årets medverkande arrangemang

Till årets program, som pågår den 8, 9 och 10 september, är över 240 lokala arrangemang i 19 olika landskap anmälda. Fler kan ännu tillkomma då anmälan är öppen nästan ända in i kaklet.

Här kan du följa vilka landskap som är representerade och läsa mer om de lokala arrangemangen:
raa.se/2023/09/var-med-och-fira-kulturarvsdagen-i-helgen

Temabild med text om Kulturarvsdagen 2023.
Årets tema för Kulturarvsdagen 2023 är Levande kulturarv. Foto: (CC BY)

 

 

Evenemangsinformation

Plats: Runt om i landet
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Evenemang