Oranga hyllor i ett fyra våningars högt hyllsystem i ett magasin. Hyllorna innehåller träämbar, vagnshjul och andra museiföremål som står uppradade ovanför varandra. Foto: (CC BY)

Samlingsforum samtal – magasin

Vad behövs för en bra magasinslokal? Passa på att ställa dina frågor om nybyggnation, ombyggnation och klimat till experter.

I det här samtalet pratar vi med Bart Ankersmit, senior researcher och Marc Stappers, building physicist på Cultural Heritage Agency i Nederländerna. De delar med sig av praktiska erfarenheter om magasin och olika magasinsbyggnadstyper i Nederländerna. Båda hälsar att de gärna tar emot frågor på förhand. Skicka dina frågor till samlingsforum@raa.se. Samtalet sker på engelska och kommer att spelas in.

Här kan du ladda ned en publikation som de har skrivit: Built to keep. Heritage storage facilities in the Netherlands. Cultural Heritage Agencys uppdrag är bland annat att ge praktiska råd till ägare och förvaltare av olika typer av kulturarv, från byggnader och landskap till föremål och museisamlingar. 

Du behöver inte anmäla dig till samtalet. Anslut till mötet här.

Om Samlingsforum samtal

Samlingsforum samtal är digitala möten där vi tar upp angelägna  teman om förvaltning och hantering av samlingar och kulturföremål.

Läs om tidigare samtal och ta del av minnesanteckningar här.

Evenemangsinformation

Plats: Teams
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium