Foto: (CC BY)

Samlingsforum samtal – senaste nytt inom hantering, packning och transport

I maj 2024 hölls två olika konferenser i USA om hantering, packning och transport av kulturföremål. Vad är det senaste som du som arbetar med samlingar i Sverige behöver känna till?

Pär Lindblom, chef för konsthanterarna på Nationalmuseum deltog på konferensen PACCIN Preparators Conference – Looking Back/Moving Forward. Där togs bland annat frågor om professionalisering inom hantering av kulturföremål upp, och det kommer Pär berätta mer om.

Cecilia Isaksson och Lisa Swedberg från Nordiska konservatorförbundet Sveriges transportgrupp höll en presentation på symposiet Toward Art in Transit 2.0. Vi kommer att få höra presentationen på svenska och även ta del av aktuell kunskap om hållbara transporter utifrån symposiet. Cecilia Isaksson är konservator på Kungliga biblioteket. Lisa Swedberg är chef för papperskonserveringen på Stiftelsen föremålsvården i Kiruna, och ordförande för Nordiska konservatorförbundet Sverige.

Samtalet kommer inte att spelas in.

Du behöver inte anmäla dig till samtalet. Anslut till mötet här.

Om Samlingsforum samtal

Samlingsforum samtal är digitala möten där vi tar upp angelägna  teman om förvaltning och hantering av samlingar och kulturföremål.

Läs om tidigare samtal och ta del av minnesanteckningar här.

Evenemangsinformation

Plats: Online
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium