Barn står framför odlingslåda med lin. Till höger om den är en orangeplatta med illustration.
Kulturarvsdagens tema 2022 är Hållbart kulturarv – att bevara det förflutna för kommande generationer. Foto: (CC BY)

Besök Kulturarvsdagens arrangemang

Upptäck kulturarvet nära dig under den nationella temadagen för kulturarvet.

Välkommen att delta när lokala arrangörer visar upp hantverk och kulturhistoriska platser och bjuder på berättelser om intressanta personer och händelser. Temat 2022 är Hållbart kulturarv.

Arrangemang per landskap

Här hittar du alla arrangemang som medverkar under Kulturarvsdagen den 9-11 september. Många har särskilda aktiviteter för barn – andra är helt digitala för dig som inte kan vara på plats.


Klicka i listan eller direkt i landskapskartan
(Använder du mobilen så klicka i listan eller håll telefonen horisontellt för att klicka i kartan.)

Digitala arrangemang

Landskap

Blekinge
Bohuslän
Dalarna
Dalsland
Gotland
Gästrikland
Halland
Hälsingland
Härjedalen
Jämtland
Lappland
Medelpad
Norrbotten
Närke
Skåne
Småland
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Öland
Östergötland

Karta över Sverige

Dela gärna ditt besök  i sociala medier oavsett om du är besökare eller arrangör. Tagga det då med #kulturarvsdagen och #hållbartkulturarv. Tips! Du kan också dela dina bilder i fototävlingen Wiki loves monument som pågår i hela september.

Om Kulturarvsdagen

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Evenemanget är en del av European Heritage Days och arrangeras i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Aktiviteterna genomförs av lokala hembygdsföreningar, museer, kommuner, länsstyrelser, stiftelser och organisationer samt privatpersoner med kulturhistoriskt intresse.

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Härjedalen Medelpad Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Dalsland Närke Södermanland Bohuslän Västergötland Östergötland Halland Småland Öland Gotland Skåne Blekinge