Två personer slår högt gräs med lie.
Slåtter med lie är ett levande kulturarv som fortfarande utförs på många ställen. Foto: (CC BY)

Besök Kulturarvsdagens arrangemang

Upptäck kulturarvet nära dig under den nationella temadagen för kulturarvet.

Välkommen att delta när lokala arrangörer visar upp hantverk och kulturhistoriska platser och bjuder på berättelser om intressanta personer och händelser. Många med särskilda aktiviteter för barn – andra är helt digitala för dig som inte kan vara på plats.

Arrangemang per landskap

I väntan på 2024 års anmälda arrangemang runt om i Sverige presenteras de arrangemang som deltog under Kulturarvsdagen 2023 med temat ”Levande kulturarv.


Klicka i listan eller direkt i landskapskartan
(Använder du mobilen så klicka i listan eller håll telefonen horisontellt för att klicka i kartan.)

Digitala arrangemang

Landskap

Blekinge
Bohuslän
Dalarna
Dalsland
Gotland
Gästrikland
Halland
Hälsingland
Härjedalen
Jämtland
Lappland
Medelpad
Norrbotten
Närke
Skåne
Småland
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Öland
Östergötland

Karta över Sverige

Om Kulturarvsdagen

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Evenemanget är en del av European Heritage Days och arrangeras i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Aktiviteterna genomförs av lokala hembygdsföreningar, museer, kommuner, länsstyrelser, stiftelser och organisationer samt privatpersoner med kulturhistoriskt intresse.

Dela gärna ditt besök  i sociala medier oavsett om du är besökare eller arrangör. Tagga det då med #kulturarvsdagen . Tips! Du kan också dela dina bilder i fototävlingen Wiki loves monument som pågår i hela september.

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Härjedalen Medelpad Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Dalsland Närke Södermanland Bohuslän Västergötland Östergötland Halland Småland Öland Gotland Skåne Blekinge