Besök Kulturarvsdagens arrangemang

Varmt välkommen till Kulturarvsdagen! Här presenterades årets medverkande arrangemang. Ett flertal av dem är digitala och kan även ses i efterhand.

 

Var du med och arrangerade eller besökte du ett arrangemang? Berätta gärna om ditt besök i sociala medier, till exempel på Instagram, under taggen #kulturarvdagen.

Klicka i listan eller direkt i landskapskartan

(Använder du mobilen så klicka i listan eller håll telefonen horisontellt för att klicka i kartan.)

Digitala arrangemang

Landskap

Blekinge
Bohuslän
Dalarna
Dalsland
Gotland
Gästrikland
Halland
Hälsingland
Härjedalen
Jämtland
Lappland
Medelpad
Norrbotten
Närke
Skåne
Småland
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Öland
Östergötland

Delta gärna som arrangör?

År 2020 arrangerades över 160 lokala arrangemang runt om i landet med nästan 18 000 besökare – och för 2021 var det runt 300 anmälda arrangemang så vi ser med spänning fram emot året besökssiffror. Vill du också delta med ett arrangemang? Läs mer här.

Internationellt initiativ

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Evenemanget är en del av European Heritage Days och arrangeras i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd. Aktiviteterna genomförs av lokala hembygdsföreningar, museer, kommuner, länsstyrelser, stiftelser och organisationer samt privatpersoner med kulturhistoriskt intresse.

Var med och fira kulturarvet i Sverige du också!

Vill du resa längre bort finns fler arrangemang i Europa att utforska på den gemensamma portalen europeanheritagedays.com. Där  kan du även läsa mer om årets pan-europeiska tema och följa vad som händer i andra länder. (Webbplatsen är på engelska.)

Och glöm inte att tagga #kulturarvsdagen när du delar ditt besök i Sverige eller ute i Europa.

 

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Härjedalen Medelpad Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Dalsland Närke Södermanland Bohuslän Västergötland Östergötland Halland Småland Öland Gotland Skåne Blekinge