Besök Kulturarvsdagens arrangemang

Varmt välkommen till Kulturarvsdagens arrangemang!

Här presenteras snart 2022 års medverkande arrangemang efterhand som de anmäls. Tills dess kan du hämta inspiration från de 294 arrangemangen, med över 62 000 besökare, som deltog förra året. Många av dem var helt digitala eller hade digitala inslag och kan ses i efterhand.

Om du är med och arrangerar eller besöker ett arrangemang? Berätta gärna om ditt besök i sociala medier, till exempel på Instagram, under taggen #kulturarvsdagen.

Klicka i listan eller direkt i landskapskartan

(Använder du mobilen så klicka i listan eller håll telefonen horisontellt för att klicka i kartan.)

Digitala arrangemang

Landskap

Blekinge
Bohuslän
Dalarna
Dalsland
Gotland
Gästrikland
Halland
Hälsingland
Härjedalen
Jämtland
Lappland
Medelpad
Norrbotten
Närke
Skåne
Småland
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Öland
Östergötland

Delta gärna som arrangör?

År 2021 arrangerades nära 300 lokala arrangemang runt om i landet med över 62 622 besökare – så vi ser med spänning fram emot året besökssiffror. Vill du också delta med ett arrangemang? Läs mer här.

Internationellt initiativ

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Evenemanget är en del av European Heritage Days och arrangeras i Sverige i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd. Aktiviteterna genomförs av lokala hembygdsföreningar, museer, kommuner, länsstyrelser, stiftelser och organisationer samt privatpersoner med kulturhistoriskt intresse.

Var med och fira kulturarvet i Sverige du också!

Vill du resa längre bort finns fler arrangemang i Europa att utforska på den gemensamma portalen europeanheritagedays.com. Där  kan du även läsa mer om årets pan-europeiska tema och följa vad som händer i andra länder. (Webbplatsen är på engelska.)

Och glöm inte att tagga #kulturarvsdagen när du delar ditt besök i Sverige eller ute i Europa.

 

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Härjedalen Medelpad Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Dalsland Närke Södermanland Bohuslän Västergötland Östergötland Halland Småland Öland Gotland Skåne Blekinge