Illustration med två händer.
Årets tema är "Kulturarv för alla" och handlar om att lyfta fram och möjliggöra inkludering av alla i samhället. (CC BY)

Besök Kulturarvsdagens arrangemang

Varmt välkommen till Kulturarvsdagen 2021! Under tre dagar, den 10–12 september, arrangeras hundratals arrangemang runt om i landet. Välkommen att besöka ett kulturarv, du med!

Här kommer vi att presentera årets medverkande arrangemang efterhand som de anmäls. Tills dess kan du botanisera i listan med förra årets medverkande arrangemang – många av dem återkommer varje år. Men inte alla, så var uppmärksam på att det är årtalet i datumrutan som gäller (inte i länkadressen.) Ett flertal av dem var även digitala och kan ses i efterhand. Klicka direkt i listan eller i kartan.

Var du med eller besökte du ett arrangemang? Berätta gärna om ditt besök i sociala medier, till exempel på Instagram, under taggen #kulturarvdagen.

Klicka i listan eller direkt i landskapskartan

Digitala arrangemang

Landskap

Blekinge
Bohuslän
Dalarna
Dalsland
Gotland
Gästrikland
Halland
Hälsingland
Härjedalen
Jämtland
Lappland
Medelpad
Norrbotten
Närke
Skåne
Småland
Södermanland
Uppland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Västmanland
Ångermanland
Öland
Östergötland

Delta gärna som arrangör?

Vill du själv delta med ett arrangemang? Läs mer här. Förra året arrangerades över 160 lokala arrangemang runt om i landet.

Internationellt initiativ

Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer.

Var med och fira kulturarvet i Sverige du också! Använd gärna #kulturarvsdagen när du delar ditt besök. Vill du resa längre bort finns fler arrangemang i Europa på www.europeanheritagedays.com. Vill du själv delta med ett arrangemang? Läs mer här.

På europeanheritagedays.com kan du även läsa mer om årets pan-europeiska tema och följa vad som händer i andra länder. Varför inte ta chansen att skapa eller delta i gränsöverskridande arrangemang med våra grannar i Europa. (Webbplatsen är på engelska.)

Lappland Norrbotten Västerbotten Jämtland Ångermanland Härjedalen Medelpad Hälsingland Dalarna Gästrikland Värmland Västmanland Uppland Dalsland Närke Södermanland Bohuslän Västergötland Östergötland Halland Småland Öland Gotland Skåne Blekinge