Interiör mot koret i Helge Ands ruin i Visby.
Interiör mot koret i Helge Ands ruin i Visby. Foto: (CC BY)

Premiärvisning – en immersiv upplevelse av Helge Ands historia

Upplev Helge Ands historia genom projektionsteknik! Riksantikvarieämbetet premiärvisar resultatet av ett experiment med ljus, ljud och animationer, för att ge liv åt ruinen.

Vi vill bjuda in dig till en premiärvisning av Helge Ands ruins historia i nytt ljus. Det som visas på kvällen onsdagen den 24 juni kommer att vara någonting helt nytt och unikt – både för Visby och för Gotland. Ruinens historia projiceras direkt på väggarna, och gestalter från det förflutna träder fram.

Du får uppleva hur tekniken kan ge liv åt en ruin med ljud, bild och berättande, och där flera personer kan uppleva samtidigt och tillsammans, utan att behöva vara begränsade av och instängda i ett VR-headset.

För att begränsa antalet besökare som samtidigt vistas i ruinen visas upplevelsen för max 15 besökare åt gången, var 20:e minut, mellan klockan 18 och 20. Du behöver därför förboka och ange önskad tid i formuläret nedan. (Först till kvarn gäller.)

Varmt välkommen!

Riksantikvarieämbetet är den nationella kulturarvsmyndigheten. Vi gör kulturarvet till en del av samhällsutvecklingen genom att ge förutsättningar till att kulturarvet bevaras, används och utvecklas.

 

Personuppgifter (GDPR): I samband med att du anmäler dig till våra konferenser, seminarier eller andra aktiviteter samlar vi in och behandlar vissa personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Event