Två personer vandrar på en stig i en skog med höga träd i höstfärger
Stigar i landskapet. Foto: (CC BY)

FoU-workshop Rörelsearvet 13-14 september

Riksantikvarieämbetet och forskningsprojektet Rörelsearvet bjuder in dig som är forskare inom, eller arbetar praktiskt med kultur- och naturmiljö att vara med på en workshop där vi diskuterar rörelsearvet som kulturarv.

Datum: Workshop den 13–14 september 2022
Plats: Hindåsgården i Hindås, utanför Göteborg

Workshopen är kostnadsfri och vi bjuder på kost och logi, resan står du för själv.

Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller.

Landskap som vid en första anblick ter sig som vildmark eller natur är i själva verket ofta präglade av kultur. I dessa landskap finns omfattande spår och lämningar från olika rörelser. Dessa utgör vad som bör betraktas som ett kulturarv som speglar människors förhållningssätt till natur.

Rörelsearvet- ett nytt kulturarv?

Rörelsens landskap har formats historiskt genom vandring, jakt, fiske, fångst, friluftsliv, turism, idrott, vetenskap. I nutid har också efterfrågan på miljöer för rörelse, träning och upplevelser fortsatt att växa.

Med denna workshop vill vi undersöka och formulera en utvidgning av landskapets kulturarv och naturarv genom en av landskapets mest definierande verksamheter, rörelsen till fots i arbete och fritid. Arvet är fysiskt i form av stigar och leder och allt som hör till dessa, men också genom påverkan på växtlighet och miljö. Samtidigt är det ett lokalt minneslandskap. Det är också en resurs – för samfärdsel, umgänge, fritidsbruk och turism i både mindre och större skala.

Här hittar du hålltider och program

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag 21 augusti 2022 är passerad. Senare anmälan är ok, det finns ännu några platser kvar.

Anmälan är bindande och vid avbokning senare än 4 veckor före konferensstart debiteras kostnaden för kost och logi samt en administrativ kostnad. Det är alltid möjligt att överlåta bokad plats till en kollega. I övrigt gäller SHR/Visitas avbokningsregler.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.