Aktuellt om Fornsök

Här hittar du aktuell driftsinformation och andra viktiga nyheter om Fornsök och FMIS.

Felmeddelande vid sändande av FMIS-webbformulär

Ett felmeddelande dyker ibland upp vid sändande av formuläret. Formuläret tycks dock gå iväg trots detta. Vi rekommenderar att ni tittar i er egen e-post för att se om ni fått kopian av de formulär ni skickat? Har ni fått det har formuläret gått iväg. Våra tekniker håller på att felsöka, och vi hoppas att felet ska vara åtgärdat inom kort.

Problem med bakgrundskartorna i Fornsök

Vi har tyvärr fortfarande problem med bakgrundskartorna i Fornsök. Felsökning pågår och vi hoppas kunna åtgärda det så snart som möjligt.

Statistik för 2017

Nu finns statistik över antal fornlämningar som fanns registrerade i respektive län den 13 december 2017 samt antalet fornlämningar som nyregistrerats under året här.

Förändringar i datauttagen

Från den 1 november 2017 tar vi bort datum i datauttagens namn. Detta kan medföra att ni som använder datauttagen behöver göra anpassningar i era system beroende på hur ni använder datauttagen. Förhoppningen är dock att det ska underlätta på sikt att inte ha datum i datauttagens namn. Uttagen heter nu samma sak hela tiden även om de uppdateras en gång i veckan (lördagar).

Problem att komma in i Fjärrtjänsten?

Sannolikt beror problemet på Java. Följ instruktionerna för att kringgå Java för Windows här och för Mac här

Varför går det inte att logga in i Fornsök?

Vi har noterat att det ibland inte går att logga in i Fornsök via Internet Explorer. Har du problem med att logga in så prova att tryck på Ctr/F5 eller klicka på Sök-knappen, alternativt rensa cachen i webbläsaren. Du kan även byta webbläsare till Google Chrome eller Mozilla Firefox där det ska fungera att logga in i Fornsök.