Kungliga Biblioteket i Haag, där Europeanas årliga konferens äger rum i slutet av september. Foto: (CC BY)

Hög tid att anmäla programpunkter till Europeanas konferens

I slutet av september hålls Europeanas årliga konferens. Nu kan den som är intresserad digitaliseringens möjligheter för kulturarvet anmäla intresse för att bli en del av programmet.

Den 28-30 september håller EU-iniativet Europeana, som arbetar för att göra Europas kulturella och vetenskapliga arv tillgängligt digitalt, sin årliga konferens. Den här gången genomförs konferensen i hybridform, med möjlighet att delta fysiskt på plats på Kungliga biblioteket i Haag i Nederländerna. Konferensen hoppas kunna visa upp många olika exempel på digital omställning inom kulturarvssektorn och belysa hur det digitala kulturarvet spelar en viktig roll, både i dagens och morgondagens samhälle.

Årets konferens kommer bland annat att hantera frågor och funderingar kring EU:s planerade dataområde men även teman såsom inkludering och diversitet, klimatförändringar, samarbete och delaktighet samt 3D, flerspråkighet och AI.

70 procent av konferensprogrammet är öppet för yrkesverksamma med anknytning till kulturarvssektorn som vill dela expertis, kunskap och erfarenhet i olika sessioner. Den som vill ha en egen programpunkt under konferensen kan ansöka om det fram till den 27 maj.

 

 

Kategori


Maria Carlsson

maria.carlsson@raa.se


  • Publicerad:
  • Uppdaterad: