Digital namnbricka för moderna konferenser. Foto: (CC BY)

Två konferenser och ett seminarium

BLOGG Viktor Lindbäck sammanfattar några av höjdpunkterna från två av sommarens digitala konferenser. Läs om taktil tillgänglighet, extended reality och rekonstruktion av kulturarvsbyggnader i Minecraft i hans blogginlägg.

I inlägget på K-blogg rapporterar Viktor Lindbäck, verksamhetsutvecklare på Riksantikvarieämbetet, om en sommar framför datorn, där han deltagit på konferenserna American Association of Museums (AAM) och Museum Next XR Summit samt avslutat den egna webbinarieserien Tvärmedialt och kreativt berättande.

Han rapporterar bland annat om vad mindre museer kan göra för att öka såväl resurser som utställningsyta, om att göra museer tillgängliga för barn samt att tolka känslor med hjälp av AR.

Förutom att lyfta fram dessa lärdomarna lovordar han den digitala konferensens möjligheter till kunskapsspridning och möten. ”Digitala möten är inte digitala. De är möten”, konstaterar han.

”Det slår mig hur likt allting är överallt, över hela världens museivärld. Det är samma frågor och samma verksamheter som diskuteras överallt; tvärs över hemisfärer och kontinenter. Det finns inga entydiga svar eller universella lösningar. Men det finns goda exempel; praktiskt fungerande exempel som kan visa möjliga vägar för andra”, skriver han.

Läs Viktors blogginlägg här.

 

Kategori


Omvärld och insikt

omvarld@raa.se


  • Publicerad:
  • Uppdaterad: