Nyheter
Ung flicka framför husvägg på gård med kullerstenar provar skor i alla möjliga storlekar. Foto: ( CC BY)

Var med och utveckla museipedagogiken

Onsdagen den 22 augusti arrangerar Riksantikvarieämbetet en eftermiddag med fokus på musei- och kulturarvspedagogik. Vilka frågor och utmaningar står museerna inför i det pedagogiska arbetet och mötet med publiken? Och vilka utmaningar ligger i framtiden?

Det kommer vi att samtala om då Riksantikvarieämbetet arrangerar en eftermiddag med inspiration för framtiden. Där får du möjlighet att bidra med idéer till Riksantikvarieämbetets fortsatta planering av insatser för att främja och stödja museipedagogisk verksamhet. Seminariet, Museidialog – tema pedagogik, äger rum i Stockholm.

Medverkar gör bland andra Carola Nordbäck från Mittuniversitetet och Lars Elenius från Luleå Universitet. De leder varsitt forskningsprojekt som ska bidra till att bredda perspektivet på kulturarvet med hjälp av fler och andra berättelser.

Välkommen att inspireras och diskutera hur Riksantikvarieämbetet kan bidra till att utveckla museernas pedagogiska verksamhet.

Mer information om plats och tid hittar du i vårt kalendarium, där du även gör din anmälan. 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: