Så anmäler du arrangemang

Alla som kan ordna aktiviteter som knyter an till temat för året är välkomna att delta. Det kostar inget att vara med som arrangör.

Alla arrangemang som medverkar presenteras landskapsvis på vår webbplats. Tider för aktiviteter, guidade turer och andra programpunkter under de dagar som evenemanget pågår bestämmer ni själva. Det ska vara fritt inträde till de miljöer som ni väljer att lyfta fram. Ordinarie entréavgifter kan dock tas ut.

Så här fyller du i anmälan

För att kunna publicera ditt arrangemang på Kulturarvsdagens evenemangssidor behöver vi ett antal uppgifter från dig som du fyller i direkt i anmälningsformuläret. Det är dels uppgifter som presenteras för dina besökare på din arrangemangssida och dels uppgifter om dig som är arrangör, som vi använder för uppföljning. Tänk på att inte ladda upp för stora bilder och dokument via formuläret. 

Här får du tips om vad du bör skriva under rubrikerna i formuläret:

 • Rubrik på just ert arrangemang. Skriv inte bara Kulturarvsdag.
  – Använd gärna en aktiv och lockande rubrik som får deltagarna intresserade att klicka vidare.
  – Ha gärna med platsen och vilken typ av aktivitet ni gör (Visning, föreläsning, utställning, vandring, rundtur, bussutflykt, cykeltur etc).
 • Ingress
  – Ingressen är en sammanfattning av aktiviteten, en kort text på max ett par, tre meningar, som snabbt ska ge en inblick i vad arrangemanget handlar om. Denna text blir även den text som visas när man delar sidan på t.ex. Facebook. OBS: Ingressen har begränsat antal tecken.
 • Start- och slutdatum
  – När arrangemanget öppnar och stänger för dagen.
 • Programbeskrivning
  – Här kan man skriva in en lite mer beskrivande text och berätta vad som visas, vilka som medverkar eller vad mer som händer under dagen. Här är det fritt fram så att säga. Ev. detaljerade programtider läggs in i nästa fält.
 • Programpunkter med hålltider
  – Själva programpunkternas start- och sluttider. (Är det samma tider som öppettiderna så hoppa över och gå till nästa fält.)
 • Ev. övrig information
  – Här kan man också skriva in viktiga detaljer såsom begränsat deltagarantal, om föranmälan krävs, samt om ev. ordinarie entréavgifter tillkommer. Finns det till exempel förtäring att köpa eller kanske tilläggsaktiviteter med material till självkostnadspris så bör det anges det här.
 • Landskap, adress och besöksinformation
  – Här finns det även möjlighet att länka till adressen om den finns i Google Maps. Här är det även plats för vägbeskrivning som är nödvändig för att hitta dit. Till exempel samlingsplats för platser utan gatuadress eller startplats vid vandringar.
 • Tillgänglighetsinformation
  – Värdera inte i bra eller dåligt! Utan beskriv så utförligt som möjligt vilken tillgänglighet till arrangemanget som finns – och ibland kanske även det som inte finns. Finns det toaletter? Går det att komma dit med rullstol eller barnvagn? Hur långt är det att gå från parkering? Är det många besvärliga trappor. Osv.
 • Arrangör med kontaktuppgifter för besökare.
  – För eventuella frågor om tillgängligheten eller andra brådskande frågor ska det alltid finnas någon som besökarna kan kontakta via telefon, både inför arrangemanget men även under själva arrangemangsdagen.
 • Eventuell mer information
  – Här lägger du en länk om det finns ytterligare detaljer eller eventuell annan information på er egen webbplats eller facebook om själva arrangemanget.
 • Bifoga gärna en bild eller bilaga
  – Eventuell bild ska vara i filformatet jpg, png eller gif och mellan 1500 och 3000 pxl bred. Tänk på att inte bifoga allt för stora bilder och dokument. Bilden visas då överst på arrangemangets presentationssida på vår webbplats och kan även komma att spridas vid marknadsföring av evenemanget,  t.ex.  i sociala medier. Bilden behöver därför vara utan begränsande rättigheter. Ange alltid fotograf och välj antingen Creative Commons-licensen ”CC BY”, där bilden får användas fritt mot att man anger fotografens namn och källa, eller alternativet ”Ingen upphovsrätt”. Glöm heller inte ange en beskrivande bildtext!
  – Vill du även lägga till en bilaga, t.ex. till ett programblad eller en karta, ska den vara i filformatet pdf.

Observera om du får ett felmeddelande när du klickat på Skicka-knappen att något obligatoriskt fält inte är ifyllt, måste bilden eller bilagan läggas till på nytt.

OBS! Problem att skicka in formuläret kan bero på att bilagorna är för stora.

Tänk på att inte bifoga allt för stora bilder och dokument.

Alla har inte möjlighet att delta på lika villkor

Beskriv tydligt vad som gäller för ert arrangemang. Finns det stöd för funktionsnedsatta eller för besökare med barnvagnar? Finns det syn- eller hörhjälpmedel? Här finns en hel del tips och checklistor som stöd.

  Välkommen med din anmälan!

  Obs! Du får alltid en bekräftelse direkt på skärmen att vi tagit emot din anmälan. Skulle någon uppgift saknas får du istället ett felmeddelande. Då har din anmälan inte nått fram till oss. Får du upp felmeddelandet om felaktiga fält behöver du sedan lägga till eventuell bild eller bilaga på nytt.

  Har du frågor om din anmälan har kommit fram kan du kontakta kulturarvsdagen@raa.se.

   

  Vi kommer att börja ta emot anmälningar för 2020 under april.