Johannes Klenell: Vi blev tagna på sängen av kulturpolitiken

Kulturredaktionerna missade se den utveckling som lett fram till den kulturpolitik vi i dag ser i Norrköping. Det säger Johannes Klenell, kulturredaktör på tidningen Arbetet. I sin föreläsning från Omvärldsdagarna 2023 bjuder han på tillbakablickar från sin ungdoms Norrköping och dess dåvarande kulturpolitik.

 

”Norrköping har varit exemplet jag, år efter år, lyft på en fungerande lokal kulturpolitik så stark att den kunde lyfta en stad på fallrepet.” Så skrev Johannes Klenell förra året i en uppmärksammad krönika om det kulturpolitiska skiftet i Norrköping, en stad han bott och studerat i. I sin föreläsning på Omvärldsdagarna 2023 berättar han med skärpa, humor och engagemang om sin väg in i kulturvärlden, och om hur kultursidorna missat se den utveckling som lett fram till dagens kulturpolitik.

Vill du se fler föreläsningar från Omvärldsdagarna 2023? Vi släpper videorna pö om pö i Omvärld & insikts spellista på Youtube, så håll utkik! Du hittar dem även här på Omvärld & insikt under taggen Omvärldsdagarna.

Vi har tidigare publicerat:

Kategori


Omvärld och insikt

omvarld@raa.se


  • Publicerad:
  • Uppdaterad: