Nyhetsarkiv
Guide och ritning projicerad i Helge Ands ruin i Visby. Foto: (CC BY)

Lär dig mer om tvärmedialt och kreativt berättande

Under våren genomför Riksantikvarieämbetet en serie med webbinarier och en digital workshop. Vi vänder oss till dig som arbetar med att berätta och förmedla kulturarv. I första hand guider, pedagoger och andra berättare som arbetar direkt med besökare.

Bli inspirerad, lär dig mer, och ta del av praktiska exempel på digitala verktyg och metoder som fördjupar och gör berättelsen mera tillgänglig.

När: Fredagar 09:00-10:15, med start 12 februari.
Hur: Digitalt via Zoom

Från småländska sägner till arkeologi i Minecraft

Tvärmedialt och kreativt berättande är en serie om totalt sex webbinarier och en webbaserad workshop, där svenska och internationella föredragshållare ger exempel på kreativt berättande genom digitala och immersiva medier. Hela vägen från småländska sägner till arkeologi i Minecraft.

Anmäl dig här

Webbinarierna är helt fristående med olika teman och föredragshållare. Du kan välja att anmäla dig till enstaka eller alla tillfällen. Dessutom ingår en digital berättarworkshop med Sagobygden den 3 mars.

Här hittar du alla tillfällen. Klicka på länkarna för mer information om respektive tillfälle.

Februari

Mars

Om intresse finns, kommer vi även längre fram i vår att erbjuda ett tillfälle för en workshop kring berättande genom Minecraft som hålls av Alex Harvey, samt en workshop kring Transmedia Storytelling in Museums av Soraia Ferreira. Bägge dessa workshops ges på engelska. Vi tar in intresseanmälningar till dem i samband med respektive webbinarium.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: