Temabild Arkeologidagen 2016.Tema Arkeologi. Arkeologidagen 28 augusti. Foto: Nya Lödöse (CC BY)

Arkeologidagen

Arkeologidagen arrangeras alltid sista söndagen i augusti, varje år, runt om i Sverige. Här hittar du en mängd olika aktiviteter som låter oss upptäcka vår förhistoria och lära oss mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter.

För besökare

Arrangemangen är öppna för alla och det kostar som regel inget, utom i de fall ordinarie entréavgifter tas ut. Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, av museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer runt om i Sverige.  Se vilka arrangemang som deltar nära dig.

För arrangörer

Alla som kan anordna aktiviteter som knyter an till temat förhistoria och arkeologi är välkomna att delta som arrangör. Det kostar inget att vara med. Här hittar du anmälan.

Tack alla arrangörer och besökare 2016

Nu väntar vi med spänning på resultatet av året evenemang. Under 2015 års upplaga av Arkeologidagen besökte nära 7 000 personer de 46 olika arrangemangen i 16 olika landskap. Stort tack till alla arrangörer och medverkande, och inte minst till alla er som besökte årets Arkeologidag. Hoppas vi ses igen på Arkeologidagen 2017!

Kontakt: arkeologidagen@raa.se

Dela sidan på