Temabild Arkeologidagen 2016.Tema Arkeologi. Arkeologidagen 28 augusti. Foto: Nya Lödöse (CC BY)

Arkeologidagen

Arkeologidagen arrangeras alltid sista söndagen i augusti, varje år, runt om i Sverige. Här hittar du en mängd olika aktiviteter som låter oss upptäcka vår förhistoria och lära oss mer om arkeologins arbetssätt och dess spännande upptäckter.

För besökare

Arrangemangen är öppna för alla och det kostar som regel inget, utom i de fall en ordinarie entréavgifter tas ut. Under juni månad börjar vi efterhand att presentera årets medverkande arrangemang. Se vilka arrangemang som genomförs nära dig.

Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, av museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer i Sverige. Vem som helst som kan anordna ett arrangemang som knyter an till temat förhistoria och arkeologi är välkomna att delta som arrangör.

För arrangörer

Alla som kan anordna aktiviteter som knyter an till temat arkeologi är välkomna att delta. Det kostar inget att vara med som arrangör. Anmälningsfönstret är öppet under perioden 4 maj till och med den 30 juni.

Här hittar du anmälningsformuläret

Tack alla arrangörer och besökare 2015

Under 2015 års upplaga av Arkeologidagen besökte nära 7 000 personer de 46 olika arrangemangen i 16 olika landskap. Stort tack till alla arrangörer och medverkande, och inte minst till alla er som besökte årets Arkeologidag. Hoppas vi ses igen på Arkeologidagen 2016!

Kontakt: arkeologidagen@raa.se

Dela sidan på