Nyhetsarkiv
( Alla rättigheter förbehålles)

Välkommen att anmäla dig till IPM 2019

Nu har anmälningssidan öppnat till den internationella konferensen Integrated Pest Management for Cultural Heritage, som hålls 21–23 maj 2019 i Stockholm.

Skadedjur och mögel utgör ett hot mot vårt kulturarv. Med ett föränderligt klimat riskerar det hotet att öka med tiden. Det är därför viktigt att forskare, konservatorer, curatorer, arkivarier, bibliotekarier, insamlingschefer och andra inom sektorn, får tillfälle att träffas och diskutera metoder för att hantera de utmaningar som skadedjuren utgör.

Riksantikvarieämbetet arrangerar i maj nästa år den fjärde internationella konferensen om samordnad skadedjurskontroll, Integrated Pest Management (IPM), i samarbete med Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet och Riksarkivet.

Konferensen hålls på engelska och riktar sig främst till museer, arkiv och bibliotek.

Dagen före konferensen, måndagen 20 maj 2019, arrangeras också två kurser om skadedjur i museer, arkiv och biliotek, en på svenska (hålls av Niklas Apelqvist) och en på engelska (hålls av Pascal Querner).

Läs mer om och anmäl dig till konferensen via sidan: www.raa.se/ipm2019.

 


  • Publicerad:
  • Uppdaterad: