Avdelningen för arkiv och bibliotek

Avdelningen arbetar med informationsförsörjning, besöksmålsverksamhet och samlingsförvaltning.

Avdelningens verksamhet är en del av den vetenskapliga infrastrukturen för forskning och utveckling inom kulturmiljö, arkeologi, medeltidens konsthistoria, numismatik och museologi. Vi tillhandahåller publikationer, dokument, bilder och elektroniska informationsresurser inom området kulturarvsinformation.

Vi bedriver även pedagogisk verksamhet genom utställningar, publika aktiviteter, visningar och skolverksamhet på besöksmålet Glimmingehus och vi hyr ut föremålsmagasin och erbjuder hyresgästerna museitjänster genom Svensk museitjänst.

Postadress:
Riksantikvarieämbetet, Avdelningen för arkiv och bibliotek
Box 1114
621 22 Visby

OBS! Vitterhetsakademiens bibliotek, som förvaltas av Riksantikvarieämbetet, har en särskild postadress där tyngre försändelser skickas till gatuadressen och inte boxadressen:
__ Brevförsändelser under 2 kg _ Försändelser på 2 kg eller över
Riksantikvarieämbetet
Vitterhetsakademiens bibliotek
Box 24199
104 51 Stockholm
Riksantikvarieämbetet
Vitterhetsakademiens bibliotek
Storgatan 41
114 55 Stockholm

 

Växel: 08-5191 80 00
E-post: registrator@raa.se
Besöksadress: Storgatan 43, Östermalm, Stockholm

Avdelningen är organiserad i en ledningsfunktion, samt arkivenheten, biblioteksenheten och Svensk Museitjänst som finns i Stockholm, och besöksmålet Glimmingehus i Hammenhög.

Kontakta avdelningen

När du kontaktar oss uppstår en allmän handling hos Riksantikvarieämbetet. Om du vill begära ut handlingar anonymt kan du även ringa till vår växel på telefonnummer 08-5191 80 00 eller besöka något av våra kontor. Tänk på att även din e-postadress kan avslöja vem du är.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Personuppgifter (GDPR): I samband med att kontaktar oss samlar Riksantikvarieämbetet in och behandlar personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: