Interiör från Nalen med publik i förgrunden
År 2016 var Höstmötet på Nalen. I år välkomnar vi dig dit igen. Foto: (CC BY)

Höstmöte 2022

På årets höstmöte blickar vi framåt och reflekterar över hur kulturarv bidrar till att samhället utvecklas när omvärldens händelser och den digitala omställningen påverkar oss alltmer.  Reservera dagarna den 16–17 november redan nu. Vill du få en påminnelse när anmälan öppnar så kan du anmäla det här.

Riksantikvarieämbetets höstmöte 2022 arrangeras på Nalen mitt i centrala Stockholm, och du är varmt välkommen att delta på plats eller online.

När: 16–17 november
Var
: På plats och digitalt (Hybrid)

Vilka är de nya förutsättningarna?

Samhällets aktörer ställs allt oftare inför nya och oförutsebara händelser. Ett krig har brutit ut i Europa och demokratier är under press. I post-pandemin har vi anpassat oss till nya förutsättningar och lärt oss att ta tillvara möjligheterna  samtidigt som vi hanterar både nya och gamla utmaningar.

Samtidens kulturarvs­arbete har också förändrats, liksom hela aktörskartan. Genom samverkan agerar vi dagligen för att söka samstämmigheter, överbrygga olikheter och hitta hållbara lösningar.

Under Höstmötet 2022 vill vi reflektera över erfarenheter i det nya kulturarvsarbetet och blicka framåt. På vilka sätt möjliggör kulturarvet för samhället att utvecklas? Hur kan kulturarvsarbetet agera stöd för samhället i dessa tider av ständiga utmaningar? Vad behöver vi aktörer för att kunna agera mer pådrivande och effektivt och bli starkare tillsammans? Hur kan kulturarvsarbetets digitala omställning göra skillnad i samhället? Var står vi om tio år och hur når vi dit?

Program och anmälan

Du får som vanligt möta inspirerande föredragshållare som bidrar med olika perspektiv på aktuella frågor i kulturarvsarbetet. Håll utkik här på raa.se/hostmotet så återkommer vi med program och hålltider när det är dags att anmäla sig.

Vill du få en påminnelse till din e-post när registreringen öppnar, så fyll i dina uppgifter nedan!

Intresseanmälan (ej bindande)

  • Vi vill gärna få en uppfattning om antal deltagare som kommer att vara på plats på Nalen i Stockholm.
  • Ange din e-postadress och bekräfta den.

Personuppgifter (GDPR): I samband med att du anmäler dig samlar Riksantikvarieämbetet in och behandlar personuppgifter. Som användare har du rätt att få veta vilka av dina personuppgifter som Riksantikvarieämbetet behandlar. Mer information finns på raa.se/gdpr.

Återblick till tidigare höstmöten

Här hittar du filmer, teman och information om talare och program från tidigare års höstmöten.

 

 

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Event
  • Etiketter: Event, Konferens