Hjälp för Fornsök

Här hittar du information om nya och gamla Fornsök

Nu finns det en ny version av Fornsök tillgänglig parallellt med den tidigare. Båda söktjänsterna ligger uppe samtidigt under 2019, men det är enbart nya Fornsök som uppdateras med ny lämnings- och uppdragsinformation.

Ny version av Fornsök

Den nya versionen har ett nytt utseende, aktuell fornminnesinformation och ett sökbart register för arkeologiska uppdrag. Vidareutveckling av nya Fornsök pågår kontinuerligt och nya funktioner och verktyg kommer att tillkomma efterhand.


Så här söker du i gamla Fornsök

Här får du hjälp med hur du söker i gamla Fornsök och om hur söktjänsten fungerar. Observera att informationen sedan 2018 inte uppdateras.

Länk till gamla Fornsök

Se informationsfilm om gamla Fornsök

Här hittar du en informationsfilm om hur du söker i gamla Fornsök. Filmen är gjord av Gustaf Svedjemo, Landskapsanalyser.

Till informationsfilmen om gamla Fornsök

Så här söker du i gamla Fornsök

Du kan antingen söka i sökformuläret eller via Fornsöks karta. Här finns några lathundar om hur du söker och vad informationen du ser i gamla Fornsök betyder.

Hur söker jag i gamla Fornsök?
Om informationen i gamla Fornsök
Var kommer informationen ifrån?

Varför syns inte sökverktygen i gamla Fornsök?

Gamla Fornsök fungerar bäst i webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox, samt i Internet Explorer 7. Vi rekommenderar att du använder någon av dessa.

Gamla Fornsök fungerar sämre i Internet Explorer 8 och Internet Explorer 9, där verktygen i Fornsök ibland inte visas. Om detta händer kan du prova följande:

  • tryck på F5, Ctrl/F5 eller Sök-knappen ovanför kartan.
  • stäng webbläsaren och gå in på nytt.
  • rensa cachen i din webbläsares historik.

Varför går det inte att skriva ut i gamla Fornsök?

Utskriftsfunktionen fungerar inte i Internet Explorer. Har du problem med att skriva ut så byt webbläsare till Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Rekommenderade webbläsare

För att säkerställa att informationen visas på ett korrekt sätt rekommenderar vi i nuläget webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox, samt i Internet Explorer 7.