Hjälp för Fornsök

Här hittar du information om nya och gamla Fornsök

Nu finns det en ny version av Fornsök tillgänglig parallellt med den gamla versionen av Fornsök. Båda söktjänsterna ligger uppe samtidigt fram till maj för att tillgängliggöra all uppdaterad information och testa nya Fornsöks prestanda. Vidareutveckling av nya Fornsök pågår kontinuerligt och nya funktioner och verktyg kommer att tillkomma efterhand.

Ny version av Fornsök

En ny version av Fornsök finns nu öppen att använda. Den nya versionen har ett nytt utseende, aktuell fornminnesinformation och ett sökbart register för arkeologiska uppdrag.


Så här söker du i gamla Fornsök

Här får du hjälp med hur du söker i gamla Fornsök och om hur söktjänsten fungerar.

Se informationsfilm om Fornsök

Här hittar du en informationsfilm om hur du söker i Fornsök. Filmen är gjord av Gustaf Svedjemo, Landskapsanalyser.

Till informationsfilmen om Fornsök

Så här söker du i Fornsök

Du kan antingen söka i sökformuläret eller via Fornsöks karta. Här finns några lathundar om hur du söker och vad informationen du ser i Fornsök betyder.

Hur söker jag i Fornsök?
Om informationen i Fornsök
Var kommer informationen ifrån?

Varför syns inte sökverktygen i Fornsök?

Fornsök fungerar bäst i webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox, samt i Internet Explorer 7. Vi rekommenderar att du använder någon av dessa.

Fornsök fungerar sämre i Internet Explorer 8 och Internet Explorer 9, där verktygen i Fornsök ibland inte visas. Om detta händer kan du prova följande:

  • tryck på F5, Ctrl/F5 eller Sök-knappen ovanför kartan.
  • stäng webbläsaren och gå in på nytt.
  • rensa cachen i din webbläsares historik.

Varför går det inte att skriva ut?

Utskriftsfunktionen fungerar inte i Internet Explorer. Har du problem med att skriva ut så byt webbläsare till Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Rekommenderade webbläsare

För att säkerställa att informationen visas på ett korrekt sätt rekommenderar vi i nuläget webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox, samt i Internet Explorer 7.