Ekebyhovs slott 400 år – en resa genom tiden

Välkommen på en resa i tiden vid Ekebyhovs slott!

Under veckan 4-8 september arrangeras olika aktiviteter i samband med Ekebyhovs slotts lunchservering. Det blir föreläsningar med olika teman, konserter, guidningar, spökvandringar med mera. I slottets galleri visas en utställning om slottets historia. För att se det fullständiga programmet följ länken nedan.

Lördag den 9 september är det stor finaldag i parken! Då har vi marknadsstånd, lekar, scen med uppträdanden, barnteater, servering med mera. Vi gör även en tidsresa från 1623 fram till idag – så klä dig gärna i något från förr!

Söndagen den 10 september håller Ekerö Munsö hembygdsförening caféverksamhet på slottet. Klockan 14.00 presenteras vinnaren av Ekerö FotoQuiz 2023. Quizet finns att hämta på Ekerö Bibliotek, på Ekebyhovs slott och Ekerö Munsö hembygdsförenings hemsida. Det är ett promenadquiz som går att genomföra när som helst under sommaren. Bilderna i årets FotoQuiz är tagna inom området Ekebyhov och Gällstaö. Presentationen inleds med att visa vad de 12 bild-frågorna föreställer och deras historia. Sedan dras tre vinnare bland de rätta svaren. Alla som lämnat in rätt svar får dessutom en gåva.

Ekebyhovs slotts historia sträcker sig 400 år bakåt i tiden och sedan 40 år har slottet värnats av sina vän- och intresseföreningar. Ekebyhovs slott ligger centralt på Ekerö, inte långt från Ekerö centrum och ägs sedan 1983 av Ekerö kommun. Vardagar serveras lunch med stor salladsbuffé och slottet används för kurser och konferenser. På helgerna drivs slottet av Ekerö kommuns föreningsliv. Ekebyhovs slotts intresseförening samordnar caféverksamhet med olika aktiviteter. Caféverksamheten drivs av ideella föreningar knutna till Ekerö och presenterar samtidigt sin verksamhet genom utställningar, föredrag, bokbord eller på annat sätt.

Aktiviteterna under veckan är ett samarbete mellan Ekerö kommun, Ekebyhovs slotts intresseförening och Ekebyhovs slotts vänförening.

Hitta hit

Ekebyhovs slott ligger på Björkuddsvägen 107, 178 34 Ekerö.

Det finns mycket begränsad parkeringsmöjlighet. Lämna bilen hemma och åk buss 176 eller 177 till hållplats Ekebyhov. Promenera Ekebyhovsvägen till norra grindarna och genom parken till slottet. Då får du som bonus uppleva vår vackra bokskog!

Välkommen!

Fredagen den 8 september - kl. 12:00-13:00

Lördagen den 9 september - kl. 12:00-16:00

Söndagen den 10 september - kl. 12:00-16:00

Besöksinformation

Adress: Björkuddsvägen 107, Ekerö

Landskap: Uppland

Tillgänglighet:

Det finns en rullstolsramp till entrén på trädgårdssidan. Tyvärr inte finns någon hiss i vårt gamla, fina träslott. Detta begränsar tillgängligheten för galleriet som ligger en trappa upp.

Under vardagar finns toalett att tillgå inne på slottet. Den 9 e september kommer det finnas bajamajor uppställda i parken.

Från busshållplatsen Ekebyhov är det en ca 15 minuters promenad till Ekebyhovs slott.

Kontakt

Kontaktperson: Agneta Asp

Telefon/Mobiltelefon: 08-1245 74 40

E-post: agneta.asp@ekero.se

Arrangörer: 4-9 september: Ekerö kommun, Ekebyhovs slotts intresseförening och Ekebyhovs slotts vänförening. 10 september: Ekerö Munsö hembygdsförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: