Fira kulturarvet med Brunnsmuseet Sätra Brunn!

Välkommen till Brunnsmuseet och en fullmatad helg för det levande kulturarvet på Sätra Brunn.

Vi uppmärksammar Kulturarvsdagen genom öppna hus och utställningar, skäl till att fira kulturarvet, e-bokslansering och fotovandring.

Öppna hus och utställningar!

Under helgen har vi öppna hus på Sätra Brunn när vi öppnar upp Henschens badhus, Fribergers badhus, Maskinhuset och Mellantorpet! Välkommen att besöka Brunnsmuseets sommarutställning i Henschens badhus som har säsongsavslutning med extra öppethållande; fredag, lördag och söndag! Även vår lilla utställning i Mellantorpet håller ordinarie öppet dessa dagar.

Under helgen bjuder vi dessutom in till en särskild konstutställning med patienttavlor som sätts upp exklusivt för Kulturarvsdagen i det intilliggande Galleri Fribergers badhus.  Samtliga utställningar har fri entré. Vi håller därtill visningar i det industrihistoriskt intressanta Maskinhuset som byggdes 1887-1888, och som även uppmärksammas i årets sommarutställning.

Fira kulturarvet!

På lördagen klockan 12 kommer vi att starta jubileumsåret för Brunnsmuseet som fyller 10 år – museet öppnade 2014 men arbetsgruppen tog form redan hösten 2013. Vi firar även vår medarbetare Åsa Nilsson som fyller år just denna dag. Oavsett om du helst firar museet eller firar Åsa så kom förbi oss för att delta i firandet!

Du har chansen att under fria former få träffa arbetsgruppen för Brunnsmuseet och prata med oss om det som intresserar dig. Vi pratar gärna om sådant som vi planerar att göra framöver under hösten och kommande verksamhetsår 2024, men vi vill också höra dina tankar och idéer om hur vi kan arbeta framöver.

E-bokslansering och fotovandring!

För tredje året i rad så planerar Brunnsmuseet en e-bokslansering i samband med Kulturarvsdagen. Denna gång planerar vi något utöver det vanliga som påbörjar ett nytt kapitel i Brunnsmuseets utgivning av e-böcker, så missa inte detta!

Under september pågår även den internationella fototävlingen Wiki Loves Monuments 2023. Det vill vi uppmärksamma genom att bjuda in dig som fotograf till en fotovandring i utställningarna och på brunnsområdet, med förhoppning om att du vill vara med och bidra till tävlingen och samtidigt göra dina bilder tillgängliga för fler.

Följ Brunnsmuseet på sociala medier och vårt nyhetsbrev för fler detaljer om helgen!

Våra arrangemang sker i samarbete med studieförbundet Folkuniversitetet.

Fredagen den 8 september - kl. 11:00-15:00

Lördagen den 9 september - kl. 11:00-15:00

Söndagen den 10 september - kl. 11:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Urban Hjärnes väg 2, Sala

Landskap: Västmanland

Tillgänglighet:

Till Sätra Brunn ska alla vara välkomna, särskilt du som har svårt att röra dig.

Till Henschens badhus och Fribergers badhus finns ramp för rollator eller rullstol.

Till Maskinhuset och Mellantorpet finns låga trappor, till Maskinhuset ett steg och Mellantorpet tre steg.

Toalett finns i nära anslutning till Henschens badhus, Fribergers badhus och Maskinhuset. Till dessa finns även närbelägen parkering. Mellantorpet ligger mer avsides och saknar närbelägen toalett och närbelägen parkering, men det går att köra fram och stanna för att släppa av passagerare.

Mer information finns på: https://brunnsmuseet.se

Kontakt

Kontaktperson: Gustav Fröjdlund

Telefon/Mobiltelefon: 070-832 37 34

E-post: gustav@brunnsmuseet.se

Arrangörer: Brunnsmuseet Sätra Brunn

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: