Nyhetsarkiv
Temabild med vit text på lila-blå bakgrund, text/logotyp för Digikult 2024
Temabild Digikult 2024. Foto: (CC BY)

Nu kan du anmäla dig till Digikult 2024

Välkommen att anmäla dig till årets Digikult – konferensen för digitalt kulturarv i praktiken! Årets konferens arrangeras på plats i Göteborg den 1–3 oktober 2024 och sänds även digitalt via Zoom för den som vill följa konferensen online.

Digikult är en årlig nationell konferens om tillgänglighet, delaktighet och utveckling för digitalt kulturarv i praktiken. I över ett decennium har den uppskattade konferensen Digikult samlat kulturarvsbranschen för att inspirera och diskutera kring digitalisering av kulturarvet.

Digikult 2024 arrangeras av Riksantikvarieämbetet, Riksarkivet, Kungliga biblioteket och länsstyrelsens Kulturmiljöforum, i samarbete med Kulturförvaltningen, Västra Götalandsregionen.

Delta på plats eller digitalt

När: 1–3 oktober

Var: På plats i Göteborg eller digitalt via Zoom

Årets konferens erbjuder intressanta keynotes och föreläsningar om spännande projekt, metoder och tekniska lösningar med fokus på aktuella teman som AI och dess användningsområden, användarmöten och det publika gränssnittet, bevarande och beredskapsfrågor. Det finns också möjlighet att delta på lärorika workshoppar eller studiebesök i spännande miljöer!

Läs mer om konferensens program och hur du anmäler dig.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: