Skicka in byggnadsantikvariska rapporter

Ska du skicka in en bebyggelseantikvarisk rapport till Riksantikvarieämbetet? Här hittar mer information om hur du gör.

Arkivet tar numera emot digitala rapporter. Så om du ska skicka en byggnadsantikvarisk rapport till oss, tar vi emot den som en digital fil i PDF-format. För bevarandesyften föredrar vi arkivbeständiga PDF-er, PDF/A. Om filen är för stor för att e-posta kan du skicka den till oss via en nedladdningslänk eller fildelningstjänst.

När vi har tagit emot rapporten kommer vi att arkivera den digitalt och den kommer då att bli sökbar i Riksantikvarieämbetets söktjänst Arkivsök. (Efter några månader kommer den även att bli sökbar i bibliotekets söktjänst Vitalis och i samsöktjänsten Kringla).

Rapporter som är märkta med licensen CCBY kan vi publicera öppet: det vill säga att rapporten kommer att läsas och laddas ner av besökare direkt i söktjänsterna. Rapporter som inte är märkta med CCBY (till exempel med Copyright-märkning) kommer också att kunna sökas fram i Arkivsök, men själva rapporten kommer att ligga dold bakom en beställningsfunktion. Användare kan få åtkomst till dolda rapporter genom att begära ut dem som allmän handling av Riksantikvarieämbetet.

Kontakta gärna arkivet om du har frågor: ata@raa.se

Testa vårt uppladdningsformulär för att skicka in din rapport till arkivet.

Här hittar du formuläret