Hantverksdagar på Skansen

Skansen arrangerar Hantverksdagarna för att synliggöra hantverkstraditionen och dess traderade kunskaper som en del av ett traditionellt och fortlevande immateriellt kulturarv.

I år samarbetar Skansen med föreningen Hantverkarna Stockholm, som representerar hantverkare ur en mängd kategorier. Mer detaljerad information och program kommer att publiceras på hantverksdagarnas hemsida.

Hantverksdagarna kommer att bjuda på en bred upplevelse av olika hantverksyrken med fokus på såväl det historiska som det samtida hantverket. På plats finns samtida, yrkesverksamma hantverkare såväl som Skansens egna hantverkare som verkar i museets historiska verkstäder. Som besökare kommer man även att kunna förkovra sig i bland annat byggnadsvård, följa med på guidade visningar, prova hantverksaktiviteter och besöka utställningen Bred blick på hantverk som lyfter konsthantverk i olika material.

Välkommen!

Lördagen den 9 september - kl. 10:00-00:00

Söndagen den 10 september - kl. 10:00-00:00

Besöksinformation

Adress: Djurgårdsslätten 49, Stockholm

Landskap: Uppland

Tillgänglighet:

Innanför huvudentrén finns ett lyftbord från gatuplan upp till Spegeldammen. Lyftbordet har plats för rullstolar, permobil och barnvagnar (max 500 kg). Från Spegeldammen leder en rulltrappa samt delvis branta gångvägar vidare upp på området.

Sollidsporten har adressen Sollidsbacken 9. Färdtjänst och taxi kan köra in denna väg för att hämta och lämna gäster på vändplanen utanför Restaurang Solliden, uppe på Skansenberget.

Läs mer på: https://skansen.se/tillganglighet/

Mer information finns på: https://skansen.se/hantverksdagar/

Kontakt

Kontaktperson: Skanseninfo

Telefon/Mobiltelefon: 08-442 82 00

E-post: info@skansen.se

Arrangörer: Skansen i samarbete med Hantverkarna Stockholm

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: