Kulturarvsdagen på Stavgard Vikingagård!

Välkommen till en härlig dag med ett levande kulturarv på Stavgard Vikingagård! Här får du pröva på hantverk, höra berättelser om både Stavar den store och Beowulf – två superkändisar som ska ha bott och verkat i närheten av gården.

Alla våra hus är öppna för dagen och på härden brinner en eld. pröva på att baka ett bröd över eldens lågor. Vår hird finns på plats och visar hur man kämpade med svärd och sköld. Alla på gården är klädda i typiska kläder från vikingatiden.

Gå även vår skattjakt!

Varmt välkomna!

Söndagen den 10 september - kl. 11:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Burs Stavgard 627, Burs

Landskap: Gotland

Tillgänglighet:

Plan yta inne på området, det går att ta sig fram med både rollator och rullstol. Enklare dass med ramp finns på gården. Parkeringen ligger i direkt anslutning till gården. Vid många besökare finns parkering 100 meter ifrån gården.

Mer information finns på: https://www.stavgard.se

Kontakt

Kontaktperson: Lisa Wanneby

Telefon/Mobiltelefon: 070-2275590

E-post: stavgard@gmail.com

Arrangörer: Föreningen Stavgard Stavgard är en unik plats på södra Gotland, i socknen Burs. I området finns massor av lämningar från järnåldern - bland annat lämningen av Nordens näst största långhus, som anses vara hjälten Beowulfs hus. På den här platsen har en hel vikingagård rekonstruerats, och på sommarmånaderna befolkas den av vikingar och besökare. Här smids järnföremål, här vävs tyger, och här odlas örter – allt som på vikingatiden! Här tränar också bågskyttar och krigare, och här berättas sagor och myter vid elden. Välkommen att läsa mer om platsen, föreningen och hur du kan få uppleva Stavgards magi!

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: