Öppna byggnadsminnen i Halland

I år är temat för Kulturarvsdagen Levande kulturarv. Vad passar då bättre än att öppna upp och bjuda in till flera av de byggnadsminnen vi har i Halland?

Under helgen den 9–10 september öppnar mer än hälften av alla byggnadsminnen i Halland upp sina portar och bjuder in dig att ta dig en titt. Byggnadsminnen i södra Halland har främst öppet på lördagen, och norra Halland har främst öppet på söndagen, men flera har öppet hela helgen. Flera byggnadsminnen går även att besöka på egen hand, så som Tullbron i Falkenberg och Norre port i Halmstad.

I programmet hittar du all information du behöver; vilka byggnadsminnen som deltar, adresser, öppettider, eventuella entréavgifter, och om de erbjuder guidning eller säljer fika. Skriv ut programmet och åk på en rundtur genom hela Hallands byggnadshistoria.

Programmet hittar du på Kultur i Hallands webbplats.

Välkommen!

Lördagen den 9 september - kl. 12:00-16:00

Söndagen den 10 september - kl. 12:00-16:00

Besöksinformation

Landskap: Halland

Tillgänglighet:

Se byggnadsminnenas hemsidor i de fall de finns. Äldre hus är ofta mindre tillgängliga.

Kontakt

Kontaktperson: Maria Johansson Jarneborn – kulturarvssamordnare Resurscentrum för kulturarv i Halland/Kulturmiljö Halland

Telefon/Mobiltelefon: 035-926 19

E-post: maria.johansson.jarneborn@museumhalland.se

Arrangörer: Kultur i Halland – Region Halland Länsstyrelsen i Halland Kulturmiljö Halland – en del av Hallands kulturhistoriska museum Föreningen byggnadsminnen i Halland och alla deltagande byggnadsminnen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: