Bärnstenssafari i Falsterbo

Kom och lär dig leta bärnsten med oss i Skåne!

Känn doften av tång. Dra in den kalla luften i dina lungor. Hör hur vinden viner och nyper tag i din kind. Se hur fåglarna letar mat bland vågor och sand. Märk hur bärnstenen väger lätt i din hand. Dess gropiga yta mot ditt finger. I tusentals år har bärnstenen, rav, varit en del av Skandinaviens historia.

  • Men vad är bärnsten?
  • Varför letar man efter bärnsten på Skånes stränder?
  • Vad kan en göra med bärnsten?

Ta med dig partner och barnen och kom leta bärnsten med oss. Med lite tur kan du till och med hitta bärnsten själv!

Våra bärnstenssafarin är en två timmar lång naturupplevelse där vi letar bärnsten tillsammans på Skånes stränder. Vi pratar även om bärnstenen som material, dess historia och dess roll i Skandinavisk kultur. Safarit passar de som söker en autentisk naturupplevelse tillsammans med nära och kära, för de som är historie- eller material intresserade eller de som söker en unik upplevelse. Med fokus på hållbarhet, så det lokala djur- och naturlivet inte störs, upplever vi detta unika material ihop.

Föranmälan senast 6 september krävs då antalet platser är begränsat.

Välkommen!

Lördagen den 9 september - kl. 10:00-12:00

Besöksinformation

Adress: Falsterbostrandbad, Falsterbo

Landskap: Skåne

Tillgänglighet:

Verktyg att leta bärnsten med finns att låna och det enda som behövs för att delta är varma kläder, mössa, vantar och ett par gummistövlar.

Vi kan inte garantera att en hittar bärnsten, men vi gör vårt bästa för att säkerställa bästa möjliga förutsättningar för det.

Upplevelsen passar dig som tycker om att vara ute i naturen med familj eller vänner och kan liknas med en promenad på stranden, i Skånes vackra natur. Den innefattar ett mycket lågt riskmoment, och vår erfarenhet av att leta bärnsten under många år gör att vi delger tips på hur man kan leta bärnsten på ett säkert och hållbart sätt. Första hjälpen-låda finns alltid tillgängligt, och din guide är utbildad i hjärt- och lungräddning.

Upplevelsen är även utformad enligt Konsumentverkets riktlinjer kring säkerhetsansvar för tjänster.

Observera att upplevelsen inte är tillgänglighetsanpassad och endast bör bokas av de som kan gå en promenad i lätt kuperad terräng, utan besvär.

Toalettet finns och fika ingår.

Mer information finns på: https://ravbysweden.com/upplev-barnsten/

Kontakt

Kontaktperson: Maria Larsson

Telefon/Mobiltelefon: 072-599 83 23

E-post: maria@ravbysweden.com

Arrangörer: RAV by Sweden i Skåne

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: