Nyheter

Kulturarvsdagen 2017 i siffror

Det årligt återkommande evenemanget Kulturarvsdagen som ägde rum 8-10 september i år hade fler arrangemang än vanligt. Alla landskap var representerade och evenemanget fick stort medialt utrymme. Med natur och kulturarv som tema anordnades många uteaktiviteter exempelvis vandringar och utflykter.

249 arrangemang i 25 landskap under 3 dagar.

Totalt 37 000 besökare besökte något av Kulturarvsdagens arrangemang.

356 gånger har årets evenemang omnämnts i media.

40% av arrangörerna kom från hembygdsrörelsen

9/10 arrangörer är nöjda eller mycket nöjda med sitt genomförande och 92 % kan tänka sig att arrangera Kulturarvsdag nästa år igen.

Över 96 % av besökarna tycker att arrangemanget var bra eller mycket bra.

Evenemanget Kulturarvsdagen samordnas av Riksantikvarieämbetet i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas samarbetsråd. Kulturarvsdagen infaller alltid andra helgen i september. Nästa år infaller också Europaåret för Kulturarv 2018 vilket kommer att ha kopplingar till Kulturarvsdagen. Håll utkik för mer information som kommer innan årsskiftet. Tills dess, botanisera gärna runt i årets evenemang igen. På Riksantikvarieämbetets blogg kan du även läsa mer.

Mer om Kulturarvsdagen hittar du på www.raa.se/kulturarvsdagen

Kontakt:

Maria Jansson, samordnare Kulturarvsdagen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: