Nyhetsarkiv
Rågskörd i kulturreservatet Linnés Råshult. Foto: ( CC BY)

Två nya filmer om historiskt åkerbruk

Nätverket Svenska kulturlandskap har nu släppt två filmer om historiskt åkerbruk. Filmerna har tagits fram på uppdrag av Riksantikvarieämbetet och spelats in i samband med två av nätverkets träffar om åkerbruk under 2016 och 2017.

Den ena filmen handlar om rågskörd med lie på små 1700-tals åkrar i kulturreservatet Linnés Råshult i Småland. Du kan se filmen här.

Den andra filmen beskriver rågsådd med häst och såmaskin i ett naturreservat väster om Maglehem på Österlen i Skåne. Du kan se filmen här.

Nätverket Svenska kulturlandskap drivs på uppdrag av Riksantikvarieämbetet och Hantverkslaboratoriet, Göteborgs universitet. Nätverket dokumenterar och vidareförmedlar kunskap om traditionella skötselmetoder i odlingslandskapet, bland annat genom att ta fram korta filmer. Du hittar fler filmer och annan information om åkerbruk, ängsskötsel, trädskötsel, m.m. i kunskapsbanken på nätverkets hemsida.

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: