Nyheter
Riksidrottsmuseet deltar under Kulturarvsdagen med flera arrangemang, bland annat men en idrottshistorisk vandring på Djurgården och Gärdet som passerar start och mål för roddtävlingarna under OS 1912. På bilden syns det tyska laget Berliner Rudergesellschaft, med den tillfälliga simstadion i bakgrunden.Foto: Foto Axel Malmström/SCIF (CC BY)

Kulturarvsdagar i hela Sverige

Missa inte chansen att frossa i kulturarv och kulturmiljö! Det kan du göra mellan den 7 och 9 september då det är dags för evenemanget Kulturarvsdagen. Evenemanget firar 30 år och är i år också en del av Europaåret för kulturarv.

Årets kulturarvsdagar erbjuder fler än 350 lokala arrangemang runt om i Sverige, från norr till söder. Bakom de enskilda arrangemangen står bland andra hembygdsföreningar, museer, länsstyrelser, stiftelser och organisationer. Kulturarvsdagen vill bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer, samtidigt som besökare får upptäcka och utforska kulturarv och kulturmiljöer ”live”, på riktigt!

Ett axplock av vad som händer:

Ta reda på vad som händer nära dig: www.raa.se/kulturarvsdagen

Relaterad information

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: