Nyhetsarkiv

Välkomna till ett digitalt museimöte

…i väntan på nästa Vårmöte.

Som ni vet har vi på grund av den pågående pandemin blivit tvingade att flytta fram museernas vårmöte. Skälen till varför vi inte kan samlas fysiskt har samtidigt lett hela museivärlden in på en väg med snabb digital omställning och för de allra flesta också betydande ekonomiska utmaningar.

Samarbetsparterna till vårmötet 2020/2021 vill därför bjuda in dig till ett digitalt museimöte den 7–8 september där vi lyfter fram just erfarenheter, lärdomar och utmaningar kopplade till vår digitala transformation och de utmaningar och möjligheter som följer. Under dag 1 kommer vi bland annat får lyssna på keynotes från branscher som kommit längre i sin digitala transformation och ta del av deras erfarenheter och tankar om hur de utvecklade sin verksamhet och affärsmodell efter de nya utmaningarna. Vi kommer också föra ett samtal med kulturminister Amanda Lind och dela ut priset Årets museum. Under dag 2 kommer vi att kunna erbjuda webbinarier kring praktiknära digitala verktyg och arbetssätt.

Det digitala museimötet är kostnadsfritt och erbjuds som en uppstart inför vårmötet 2021.

Läs mer här.

Välkomna!

Sveriges Museer, Riksantikvarieämbetet och Gotlands Museum

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: