Nyheter
Temabild med tre logotyper Foto: (CC BY)

Följ med Riksantikvarieämbetet till 1921 på Kulturnatt Stockholm

I Riksantikvarieämbetets arkiv och bibliotek finns spåren efter flera hundra års intresse för kulturarv. Men vilka frågor var aktuella för precis hundra år sedan? Det berättar vi om i ett inslag under årets Kulturnatt Stockholm den 24 april –  var du än är.

Riksantikvarieämbetet har en lång historia och våra samlingar har byggts upp under flera hundra år. Här finns mängder av uppgifter som rör arkeologiska utgrävningar, byggnadsminnen, kyrkor och mycket mer.

För andra gången i världshistorien blir kulturnatten digital

Under årets Kulturnatt riktar vi blicken mot år 1921, denna gång ur ett lite ovanligt perspektiv. Vi går tillbaka i myndighetens egen historia och tar reda på vad som var aktuellt här för hundra år sedan. I jakt på små och stora samtalsämnen följer vi spåren genom böcker, bilder och dokument som finns i våra samlingar. Gjordes några sensationella arkeologiska fynd? Grälade man om någon byggnads utseende? Vi följer spåren genom böcker, bilder och dokument. Följ med du också!

När: Lördag 24 april,18:00 – 24:00.
Var: Digitalt – på en dator nära dig.

Riksantikvarieämbetet bidrar med ett inslag där vi gräver fram 1921 ur våra samlingar. Missar du Kulturnatt Stockholm kommer du få chansen att se inslaget på Kulturnatt Stockholms webbplats till och med 1 maj.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: