Nyhetsarkiv
Promenerande man håller upp en iPad/skrivplatta
Guidning genom AR-app (s.k. augmented reality) i Gamla Uppsala. Foto: (CC BY)

Lär dig berätta med audioguider

Den 9 mars bjuder Riksantikvarieämbetet i samarbete med Sagobygden in till ett digitalt halvdagsseminarium på temat ”Berätta genom audioguider”.

Vad är det som gör en guidning värd att lyssna på? Hur kan vi ge personlighet till personer som inte längre finns? Hur bygger man upp en scen i gästernas huvud som gör att de inte ser en ruin, utan i stället en plats där det en gång funnits människor som arbetat, älskat, levt och drömt om något bättre?

Välkommen att lära dig mer om klassiska berättar, uppbyggnads- och ljudtekniker samt hur dessa kan förbättra och utveckla audioguidningar med inriktning på historia, vid Riksantikvarieämbetets och Sagobygdens webbinarium onsdag den 9 mars 2022. Webbinariet vänder sig i första hand till dig som arbetar på museum eller vid ett besöksmål och vill öka dina kunskaper om berättande genom mobilguider. 

Webbinariet leds av Jakob Elofsson, berättarpedagog vid Sagobygden, som arbetar med Sagobygdens pedagogiska verksamhet på skolor, bibliotek  och guidningar på museet mm. Jakob har bred erfarenhet av berättande, teater och undervisning. Förutom sitt arbete på Sagobygden, är han en del av Ljungbys ungdomsteater och har gjort ett antal poddavsnitt. Jakob berättar på svenska och engelska.

Här kan du läsa mer om webbinariet, Sagobygden och hur du anmäler dig.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: