Nyhetsarkiv
Fira kulturarvet 2022. Tema: “Hållbart kulturarv – att bevara det förflutna för kommande generationer”. Foto: (CC BY)

Det finns ännu chans att anmäla arrangemang till Kulturarvsdagen i september

Arbetar du med något intressant kulturhistoriskt projekt eller en utställning? Eller kan du hålla ett föredrag eller en visning av en spännande historisk plats? Då kan du delta som lokal arrangör vid årets temadagar för kulturarv den 9–11 september.

Alla som kan erbjuda allmänheten ett arrangemang med kulturarv och kulturmiljöer är välkomna att delta.  Såväl museer, privatpersoner, organisationer som företag.

Som arrangör ger du möjlighet för besökare, stora som små, att uppleva, känna och utforska kulturmiljö och kulturarv i sin närmiljö. Samarbeta gärna med andra i närområdet. Det kostar inget att vara med som arrangör och du kan välja att delta en eller flera dagar. Årets tema är ”Hållbart kulturarv – att bevara det förflutna för kommande generationer”.

Konkret kan det handla om att ha en guidning eller visning av lokala miljöer, byggnader eller omgivningar. Kanske en berättarstuga eller ett föredrag, en skördemarknad, en tävling eller bara ett öppet hus. Låt besökaren ta del av historien genom dina berättelser!

En del av de europeiska kulturarvsdagarna

Genom att medverka blir du en del av ett evenemang som får stor uppmärksamhet. Evenemanget ingår i European Heritage Days, EHD, som årligen lockar flera miljoner besökare till mer än 70 000 lokala arrangemang. Riksantikvarieämbetet är huvudarrangör och samordnare för kulturarvsdagarna i Sverige, i samarbete med Sveriges Hembygdsförbund och Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Välkommen med din anmälan

Det går bra att anmäla nya arrangemang nästan ända in i kaklet, dock senast torsdag den 8 september kl. 10.00. Alla anmälda arrangemang presenteras landskapsvis med en egen sida på Kulturarvsdagens webbplats. 

Skicka in din anmälan här!

All information om Kulturarvsdagen hittar du på www.raa.se/kulturarvsdagen

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: