Nyhetsarkiv
Brun byggnad med spetsigt tak och fönster på fasaden som är som bågar.
Jönköpings läns museum Foto: (PDM)

Ny ämnesguide ska öka kunskapen om postmodern bebyggelse

Nu finns en ny digital ämnesguide från vårt bibliotek om litteratur inom området postmodernistisk arkitektur. Ämnesguiden ska bidra till ökad kunskap om det sena 1900-talets bebyggelse hos aktörer inom samhällsbyggnadsprocessen och ge inspiration till dig som vill veta mer om bebyggelsen från den här tiden.

Bebyggelse från det sena 1900-talets decennier står idag inför omfattande renoveringar och ombyggnader, samtidigt som de kulturhistoriska värdena knutna till postmodern arkitektur på senare år har börjat uppmärksammas i Sverige.

– Med ämnesguiden om postmodern arkitektur vill vi på biblioteket inspirera fler att lära sig om bebyggelsen från den här tiden så att den kan bli en självklar del av kulturarvet, säger Ylva Schmidt på Riksantikvarieämbetets bibliotek.

Ämnesguiden om arkitektur i den postmoderna eran lyfter fram exempel på tryckta böcker och e-resurser inom ämnet. Den innehåller också bildspel med fotografier på ikoniska byggnader runtom i världen.

Här hittar du ämnesguiden ”Arkitektur under den postmoderna eran”

Riksantikvarieämbetets ämnesguider finns inom områden som arkeologi, museologi och numismatik, medeltidens konst och arkitektur och byggnadsvård.

Här finns fler ämnesguider

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: