Nyhetsarkiv
Bildkollage med Kalmar slott med många tinnar och torn som speglar sig i vattnet, gamla färgburkar samt en röd- och grönmålad vaktkur.
Färgforum är Riksantikvarieämbetets årliga mötesplats för yrkesverksamma som arbetar med färg och färgundersökningar. Årets Färgforum genomförs som hybridkonferens, delta på plats i Kalmar eller digitalt på webben. Foto: (CC BY)

Färg är så mycket mer än kulör – men hur påverkas vi egentligen?

Det kommer vi att diskutera på Färgforum den 4–5 maj. Färgforum är Riksantikvarieämbetets årliga mötesplats för yrkesverksamma som arbetar med färg och färgundersökningar. Delta på plats i Kalmar eller digitalt.

På Färgforum 2023 vill vi problematisera kring både moderna och traditionella färgtyper. Temat är ”Så mycket mer än bara en kulör – Tekniska egenskaper och miljöbelastning”.  Vi sätter modern och traditionell färg under luppen: Ren naturprodukt, emulsioner, lösningsmedels- och emissionsfria, vattenbaserade, miljömärkt – säljande ord, men vad betyder de? Finns det ett självklart val ur hälso- och miljösynpunkt?

En ytterligare utgångspunkt i valet av färgtyp är kännedom om de befintliga färgskikten och deras tekniska egenskaper, något vi också vill undersöka och höra inspel om. Vi ser fram emot ett spännande program och intressant diskussion.

När: Torsdag och fredag, den 4–5 maj 2023
Var: på Kalmar läns museum eller digitalt

Färgforum 2023 arrangeras av Riksantikvarieämbetet i samarbete med Kalmar läns museum, Göteborgs universitet, Statens fastighetsverk och Svenska byggnadsvårdsföreningen.

Läs mer om programmet och hur du anmäler dig

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: