Nyhetsarkiv
En träbit fylld med runor som ligger på en lilafärgad bakgrund.
Årets Kulturnatt Stockholm går i runornas tecken. På bilden en runinskrift på en stock från ett eldhus, Balsers fäbodar, Älvdalen. Inskriften lyder: 1750. Den 21 september. Led mig Jesus här i livet till det rätt vandringsmål. Foto: (CC BY)

Runor i tid och rum på Kulturnatt Stockholm hos Riksantikvarieämbetet

Trodde du att bara vikingarna använde runor? Är du i Stockholm lördagen den 22 april? Då kan du passa på att utforska runornas spännande historia under flera tidsåldrar och på oanade platser och du kan även följa med på visning i våra arkiv- och biblioteksmagasin.

Riksantikvarieämbetets arkiv och bibliotek hälsar alla välkomna in på till Öppet hus under Kulturnatt Stockholm, lördagen den 22 april. Mellan klockan 18.00–24.00 bjuder vi på ett varierat program i runornas tecken. Besök oss i Östra stallet, Storgatan 43 i Stockholm. Fri entré

Under årets Kulturnatt Stockholm bjuder vi på föredragsstafett med Riksantikvarieämbetets runologer Laila Kitzler Åhfeldt och Magnus Källström. Det blir föredrag med runtema varje hel-och halvtimme, utmaning i runtydning och visningar i arkiv- och biblioteksmagasinen. Här ryms information om hela Sveriges kulturarv, från runstenar till byggnadsminnen.

Varmt välkommen!

Här hittar du alla hålltider för programmet

När du vill veta mer

Antikvarisk-topografiska arkivet (ATA) och Vitterhetsakademins bibliotek ingår i myndigheten Riksantikvarieämbetet. Vi har en lång historia och våra samlingar har byggts upp under flera hundra år. Samlingarna innehåller främst ämnena arkeologi, kulturmiljövård, medeltidens konst- och byggnadshistoria, museologi och numismatik .

 

 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: