Berättelsen om vikingen som var i tjänst hos kejsaren i Konstantinopel

Välkommen att lyssna till arkeolog Birgitta Åkesson som föreläser på den vikingatida och tidigmedeltida boplatsen i Bösarp utifrån sin bok ”Ansiktet mot världen – den tidiga bybildningen runt Trelleborg”.

Visning av funna arkeologiska fynd som gjorts på boplatsen. Boken finns till försäljning. Medtag gärna egen stol. Även Söderslätts arkeologi & fossilsällskap finns på plats och informerar om sällskapet. Passa på att bli medlem i föreningen!

Vi samlas kl. 13 på parkeringen vid Bösarps kyrka. Därifrån tar vi oss till fots till boplatsen. En promenad på ca 200 meter. Sista biten en mindre backe.

Efter föredraget kan man fika med hembakta kakor i församlingshemmet i Bösarp. Bösarps Bygdemuseum håller öppet med fina samlingar från forntid till nutid.

Välkommen!

Söndagen den 28 augusti - kl. 13:00-16:00

Besöksinformation

Adress: Bösarps kyrka, Bösarp

Landskap: Skåne

Tillgänglighet:

Arrangemanget innebär en promenad om ca 200 m. Sista biten en mindre backe.

Tillgång till toalett finns vid Bösarps församlingshem.

Handikappramp finns till Församlingshemmet. För att komma in i Bösarps bygdemuseum får man går upp för en mindre trappa om tre trappsteg.

Mer information finns på: https://www.safss.se/arkeologidagen-2022/

Kontakt

Kontaktperson: Birgitta Åkesson

Telefon/Mobiltelefon: 070-047 69 04

E-post: birgitta.akesson@ownit.nu

Arrangörer: Arkeolog Birgitta Åkesson, hembygdsforskare Claes Lindahl, Söderslätts arkeologi & fossilsällskap samt Bösarps Bygdeförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: