Hällristningar och forntidsyoga vid Himmelstalund

Kom till Himmelstalunds hällristningar där Norrköpings stadsmuseum finns på plats för att berätta om ristningarna och dess historia.

En del av ristningarna har fyllts i med ny färg under sommaren och syns nu extra tydligt. Kostnadsfria visningar erbjuds klockan 12:00, 13:00, 14:00 och 15:00. Ingen förbokning krävs för visningarna.

Klockan 15:00 kan du delta i ett annorlunda yogapass, inspirerat av hällristningarnas bilder. Till klanger av forntida ljud rör vi oss genom olika framtagna positioner. Inga förkunskaper krävs. Passet tar ca 50 minuter och sker under bar himmel. Passet är kostnadsfritt men har ett begränsat antal platser så boka din plats via stadsmuseets hemsida!

Se även Arkeologernas visningar av boplatsundersökningen vid Pryssgården, tiderna för arrangemangen har anpassats så du kan ta del av båda under samma dag.

Söndagen den 27 augusti - kl. 12:00-16:00

Besöksinformation

Adress: Himmelstalunds hällristningsområde, Norrköping

Landskap: Östergötland

Tillgänglighet:

Parkeringsalternativ 1: vid Himmelstalundsbadet

Parkeringsalternativ 2: följ Fiskebyvägen, sväng in på Kabelvägen och parkera vid Himmelstalundsfältet intill IFK:s konstgräsplan.

Närmaste toalett finns inne på Himmelstalundsbadet cirka 300 meter från hällristningarna.

Området har tillgänglighetsanpassade gångspänger av trä. Gång/cykelvägen upp till hällristningarna är mestadels asfalterad.

Mer information finns på: http://www.norrkopingsstadsmuseum.se

Kontakt

Kontaktperson: Theres Furuskog

Telefon/Mobiltelefon: 011-15 26 55

E-post: theres.furuskog@norrkoping.se

Arrangörer: Norrköpings stadsmuseum tillsammans med Arkeologerna

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: