Kulturhistorisk vandring i Angered

Kulturhuset Blå Stället tillsammans med Picea kulturarv bjuder in till en kulturhistorisk vandring i landskapet och Angereds äldre historia.

Med utgångspunkt i de historiska kartorna från 1700, 1800- och 1900-talen visar vi hur människorna har förändrat och omformat natur- och kulturlandskapet. Tillsammans letar vi spår av äldre och nyare tider.

Vandringen leds av arkeologen Benjamin Rosvall från Picea kulturarv. Vandringen som tar cirka 2 timmar (mellan klockan 13 och15), är gratis och bokas på Blå Stället.

Varmt välkommen!

Söndagen den 27 augusti - kl. 13:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Angereds torg 13, Angered

Landskap: Västergötland

Tillgänglighet:

Vandringen börjar med en kortare introduktion inne på Blå Stället (tillgänglighetsanpassat, se nedan). Därefter kommer vi gå ut och gå i kuperad terräng, utmed stigar där det kan finnas trappor eller branta backar. Det går inte att delta i hela arrangemanget med rullstol.

Allmän information om tillgängligheten på Blå Stället:
<ul>
<li>Av- och påstigning: finns</li>
<li>Parkering med krav på tillstånd för rörelsehinder: finns</li>
<li>Stor toalett: finns</li>
<li>Tillåtna assistanshundar: ledarhund, servicehund, signalhund</li>
<li>Rutin för allergiframkallande växter: nej</li>
<li>Rengöringsmedel: endast oparfymerat</li>
<li>Tillgång till enskild toalett: ja</li>
</ul>

Kontakt

Kontaktperson: Blå Stället

Telefon/Mobiltelefon: 031-365 17 00

E-post: bla.stallet@kultur.goteborg.se

Arrangörer: Samarrangemang mellan Kulturhuset Blå Stället och Picea kulturarv. Kulturhuset Blå Stället är platsen för dig som är intresserad av musik, samtal om samhället, teater, konst, barnaktiviteter, litteratur och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande. Du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. I samarbete med Blå Ställets Vänner, föreningar, högskolor, studieförbund och organisationer ordnas kulturprogram året om. Du kan även komma hit och bara slå dig ner och ta det lugnt. Kanske låna brädspel och spela här? Gratis wifi finns. I huset finns också Angereds bibliotek, Angereds Teater, Angereds Bio, Medborgarkontor och Restaurang Kultur på burk. Picea kulturarv är ett kooperativt företag som arbetar med arkeologi, kulturmiljö och kulturarvspedagogik. Vi har kontor i Göteborg men är verksamma över hela landet. Kooperativet består av fem arkeologer och vår verksamhet bygger på att arbeta med arkeologi och kulturarv för allas bästa.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: