Temabild med en kyrka som bakgrund och med loggor och information om evenemanget.
Europeana och Riksantikvarieämbetet genomförde en konferens om 3D och kulturarv, i samband med det svenska EU-ordförandeskapet 2023. (PDM)

Europeanas konferens i samband med Sveriges EU-ordförandeskap 18 april

Europeana bjuder in till konferensen ”Accelerating 3D in the common European data space for cultural heritage: Why 3D matters”, i samband med Sveriges EU-ordförandeskap.

Europeana och Riksantikvarieämbetet arrangerar tillsammans en hybridkonferens den 18 april 2023 i Stockholm i samband med det svenska EU-ordförandeskapet. Konferensen sänds digitalt och genomförs i samarbete med Etnografiska museet och med stöd av Kulturdepartementet.

Konferensens tema är 3D och kulturarv och kommer att utforska olika aspekter och möjligheter med 3D.
Vi kommer att visa inspirerande exempel på hur 3D kan användas och diskutera 3D-teknikens roll och innebörd för det gemensamma europeiska dataområdet för kulturarv och den digitala transformationen av kulturarvssektorn.

Om du är yrkesverksam inom kulturarvssektorn och intresserad av att lära dig mer om utvecklingen av ett gemensamt europeiskt dataområde för kulturarv, eller arbetar med digitaliseringsfrågor kopplat till 3D – missa inte chansen att följa konferensen online!

Anmälan

Här kan du anmäla dig till den digitala sändningen.

Program

Här kan du läsa  om konferensens program och föreläsare. (På engelska).

Läs mer om konferensen på Europeanas webbplats. (På engelska).

 

 

Evenemangsinformation

Plats: Digitalt via Zoom
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium