Bildkollage med Kalmar slott med många tinnar och torn som speglar sig i vattnet, gamla färgburkar samt en röd- och grönmålad vaktkur.
Färgforum är Riksantikvarieämbetets årliga mötesplats för yrkesverksamma som arbetar med färg och färgundersökningar. Årets Färgforum genomförs som hybridkonferens, delta på plats i Kalmar eller digitalt på webben. Foto: (CC BY)

Färgforum 2023

Tema: Så mycket mer än bara en kulör – Tekniska egenskaper och
miljöbelastning

Vid årets Färgforum vill vi problematisera både moderna och traditionella färgtyper. Modern och traditionell färg under luppen: ren naturprodukt, emulsioner, lösningsmedels och emissionsfria, vattenbaserade, miljömärkt – säljande ord, men vad betyder de? Finns det ett självklart val ur hälso- och miljösynpunkt?

En ytterligare utgångspunkt i valet av färgtyp är kännedom om de befintliga färgskikten och deras tekniska egenskaper, något vi också vill undersöka och höra inspel om. Vi ser fram emot ett spännande program och intressant diskussion.

När: Torsdag och fredag, den 4–5 maj 2023
Var: på Kalmar läns museum eller digitalt

Färgforum 2023 arrangeras som en hybridkonferens av Riksantikvarieämbetet i samarbete med Kalmar läns museum, Göteborgs universitet, Statens fastighetsverk och Svenska byggnadsvårdsföreningen.

Läs mer om programmet och hur du anmäler dig på: raa.se/fargforum-2023

Evenemangsinformation

Plats: Hybrid: Kalmar länsmuseum eller digitalt
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Konferens