Ett gammalt hus vid vatten
Stumholmens byggnader klarade sig oskadda från stadsbranden 1790 och därmed bevarades en av Karlskronas märkligaste byggnader; Slup- och barkasskjulet. Foto: (CC BY)

Gestaltad livsmiljö 2022 – när allt ställs på sin spets

Välkommen till en inspirerande dag om vår gestaltade livsmiljö den 6 oktober på ArkDes, Stockholm och direktsändning på internet. Konferensen är gratis med efterföljande mingel.

Samhället och våra gemensamma livsmiljöer är under ständiga påfrestningar och omförhandlingar. Årets konferens tar upp frågor som vilka värden och kvaliteter i våra gestaltade miljöer är betydelsefulla att bevara och utveckla när stora utmaningar som väpnad konflikt, klimatförändringar, hotat kulturarv, resurshushållning, ohälsa, segregation utmanar?

Kostnadsfri heldagskonferens med efterföljande mingel.

När: Torsdag den 6 oktober
Var
: På plats i Stockholm och digitalt

Under dagen får vi en inblick i hur aktörer inom fältet tänkt och agerat när de vägt in såväl de lokala förutsättningarna liksom de stora globala utmaningarna i sina arbeten. Vad kan vi lära av varandra? Hur har arbetsprocesser sett ut, vilka verktyg har använts, vad var framgångsfaktorerna och hur blev slutresultatet? På konferensen presenteras även årets Strålkastare som uppmärksammar aktörer som på ett föredömligt sätt arbetar för den gestaltade livsmiljön.

Konferensen riktar sig till dig som arbetar på kommunal, regional och statlig nivå inom akademi eller som privat aktör.

Program och mer information om hur du anmäler dig kommer på ArkDes webbplats:
arkdes.se/konferens-2022-nar-allting-stalls-pa-sin-spets/

Nyfiken på konst i gestaltad livsmiljö?
Delta på Statens konstråds digitala dialogträff Konst och gestaltad livsmiljö  7 oktober 09.00-12.30 (zoom).

Dialogträffen sker i anslutning till Boverkets, Riksantikvarieämbetets, ArkDes och Statens konstråds konferens 6 oktober Gestaltad livsmiljö – När allt ställs på sin spets. Läs mer och anmäl dig till dialogträffen på Statens konstråds webbplats. 


Sedan 2020 genomför Boverket, Riksantikvarieämbetet, ArkDes och Statens konstråd årligen en gemensam konferens om gestaltad livsmiljö. Här kan du läsa om tidigare konferenser Gestaltad livsmiljö och se konferenserna i efterhand.

Evenemangsinformation

Plats: På plats och digitalt
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Konferens