Text om vad demokrati är, text om vad diktatur är, bild påhänder i olika färger som sträcks upp i luften, bild på militär som står på podie och skriker: rösta på.. annars!!
Kollage från när skolklasser i årskurs fyra och fem fick rita på temat "Demokrati 100 år". Foto: (CC0)

Kulturarv och demokrati – att vara eller inte vara inkluderad

Webbsänt seminarium där Richard Pettersson, docent och lektor i museologi vid Umeå universitet, Roger Nyqvist, fil.dr. arkeolog vid Bohusläns museum, samtalar om kulturarv och demokrati tillsammans med Ola Wolfhechel Jensen, docent vid Riksantikvarieämbetet.

Seminariet är det första av fem i vår seminarieserie ”Jämställt kulturarv – demokratin 100 år” med förinspelade samtal som webbsänds mellan den 1 och den 9 december.

Del 1: ”Kulturarv och demokrati – att vara eller inte vara inkluderad”
När
: Onsdag den 1 december, eller när du vill på raa.se/jamstallt-kulturarv
Tid: 1 timme

Till seminarieseriens fem delar har vi bjudit in gäster från Naturvårdsverket, Kulturdepartementet, Myndigheten för delaktighet, Sveriges Hembygdsförbund, tillsammans med representanter från ett flertal museer och en rad forskare från våra olika universitet. Serien avslutas den 9 december med ett uppföljande samtal, kulturarv och demokrati, i dag och i morgon, där riksantikvarie Joakim Malmström samtalar med gäster från Kulturdepartementet, Myndigheten för delaktighet och Sveriges Hembygdsförbund.

Läs mer om hela seminarieserien med datum, teman och medverkande gäster.

Evenemangsinformation

Plats: Digitalt
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium