Lansering av söktjänsten Runor

Söktjänsten Runor är en ny digital forskningsplattform som ska tillgängliggöra ungefär 7 000 inskrifter med rapporter och bilder från olika databaser, institutioner och samlingar.

I december 2020 lanserar Riksantikvarieämbetet söktjänsten Runor. Inget annat land har så många runor som Sverige. Söktjänsten är resultatet av ett projektsamarbete med Uppsala universitet. Grundtanken med tjänsten är att knyta samman de digitaliserade delarna av Sveriges runinskrifter med Samnordisk runtextdatabas och presentera dem tillsammans i den nya tjänsten för att ge en så aktuell bild som möjligt av alla Sveriges runinskrifter. Samtidigt kommer tidigare svåråtkomligt källmaterial att digitaliseras och göras tillgängligt på plattformen.

Varmt välkommen att delta vid ett webbinarium där tjänsten lanseras för första gången där du får lyssna på föreläsare från projektet som arbetat fram den digitala forskningsplattformen.

När: 3 december, 15.15–17.00
Var: Zoom
Anmälan: Här kan du anmäla dig så skickar vi länken till webbsändningen.

Söktjänsten Runor är en del i projektet Evighetsrunorett samarbete mellan Riksantikvarieämbetet och Uppsala universitet med finansiering från Riksbankens jubileumsfond och Vitterhetsakademien. 

Evenemangsinformation

Plats: Zoom
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Webbinarium