Studiebesök på Skissernas museum på Samlingsforum 2017 Foto: (CC BY)

Samlingsforum samtal – Kontroll av inomhusluft

Under det här samtalet kommer vi att prata om luftkvalitet inomhus och vilka typer av luftföroreningar som kan skada samlingar och museiföremål.

Vi kommer också att prata om var luftföroreningar kommer ifrån och hur man kan minska deras påverkan. Vi går igenom var du kan hitta viktig information på Riksantikvarieämbetets webbsida, så att du kan lära dig mer om hur du skyddar dina samlingar från skadliga luftburna föroreningar.

Vi får besök av Elyse Canosa från Riksantikvarieämbetet som har arbetat med luftkvalitetsfrågor i museimiljöer de senaste 4 åren. Innan hon började på Riksantikvarieämbetet var hon en del av EU APACHE-projektet som syftade till att utveckla nya material för att förbättra luftkvaliteten i montrar och magasin.

Länk till träffen

Länk till träffen hittar du här. Ingen anmälan behövs. Samtalet kommer att hållas på engelska, men det går bra att ställa frågor på svenska.

Samtalet spelas inte in och finns därför inte att titta på i efterhand.

Om samlingsforum samtal

På Samlingsforum samtal får du som jobbar med samlingsförvaltning eller på andra sätt hanterar kulturföremål och samlingar en möjlighet att under 1-2 timmar träffa kollegor, utbyta erfarenheter och diskutera en fråga på djupet. Ingen föranmälan behövs.

Evenemangsinformation

Plats:
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium