Art/Sensation

Art/Sensation är en nomadisk kuratoriell plattform som betonar känslors betydelse. Vi berikar etablerad kunskap i konstvärlden genom att lyfta fram känslor kring konsten. Vi samarbetar med institutioner i form av föreläsningar och kuratoriella nav. 

Susanne Fessé är grundare och konstnärlig ledare på Art/Sensation. Plattformen involverar även Elin Mejergren som creative director och Caitlin E. Littlewood som textredaktör. Vi har en rådgivande nämnd bestående av forskaren Vendela Grundell Gachoud, konstnärerna Lundahl & Seitl och kurator Ashik Zaman.

Cube – ett virtuellt utställningsrum

Cube är ett virtuellt utställningsrum med fokus på att aktivera konstverk eller artefakt. Cube utmanar konventionella föreställningar om hur vi kan ställa ut objekt i en 3D-miljö och främja interaktion i en virtuell miljö.

Ljudelement placeras i olika delar av rummet och aktiveras av besökarens rörelser i utställningen, medan ljuset dramatiserar stämningen i verket. Besökaren kan upptäcka mer och skapa direktkontakt med institutionen eller konstnären på sociala medier eller i ett privat meddelande.

Art/Sensation deltog i Kulturarvsinkubatorn för att utveckla Cube. 

Cube kan hyras av museer, gallerier och institutioner. Länk och utseende anpassas efter önskemål. Innehållets utformning kan beställas av Art/Sensation eller skapas av institutionen. Vid intresse kontakta contact@artsensation.org

Läs mer på Art/Sensations webb.

 Art/Sensation får verksamhetsbidrag av Kulturrådet.

Art/Sensation ställer ut verket Hard feelings av Tim Høibjerg i det virtuella utställningsrummet Cube. Foto: (CC BY)

Art/Sensation ställer ut verket Hard Feelings av Tim Høibjerg i det virtuella utställningsrummet Cube

Ta del av utställningen på Art/Sensations webb. Cube finns för närvarande i en Alpha-version, och stöds inte av mobil browser. Vänligen sätt på ljud och se till att din dators browser är uppdaterad. Om något inte fungerar, vänligen kontakta utvecklingsteamet.

Öppning: 11 november 2021
Visas: 11 november – 20 december, 2021

Kurator: Susanne Fessé
Digital produktion: Untold Garden
Form: Elin Mejergren
Textredaktör: Caitlin E. Littlewood

Hard Feelings (2021)

Vi blir alltmer intima med teknik, vilken kan fungera som en förlängning av våra bästa och värsta impulser, som helande (medicinsk, social) eller förstörelse (förtryckande AI, vapen).

Hard Feelings utforskar etik, moral och andliga teman för att främja teknik och artificiell intelligens. Verket består av en skulptur av två kroppar, skapade av hårda material vilka sammanfogats, frusna i en kärleksfull omfamning, men också formade som ett kraftfullt vapen.

Verket Hard Feelings placering i det virtuella utställningsrummet Cube utmanar konventionella föreställningar om hur vi kan visa samtidskonst eller artefakt i en 3D-miljö. Ljudelement är placerade i olika delar av rummet och aktiveras av besökarens rörelser medan ljuset dramatiserar stämningen i verket. Besökaren kan därtill skapa direktkontakt med konstnären på sociala medier eller i privat meddelande.

Tim Høibjerg (NOR) bor och arbetar i Stockholm. Han har en MFA vid Konstakademien i Stockholm (2021) och en BFA vid Konstakademien i Oslo (2019).

En längre utställningstext finns på engelska att läsa på Art/Sensations webb.

Cluster – Samtal mellan Tim Høibjerg och Petra Carlsson

Datum: 25 november 
Tid: 18.00 – 19.00
Plats: Konstnärshuset i Stockholm

Samtal mellan konstnär Tim Høibjerg och Petra Carlsson biträdande rektor, docent, lektor i systematisk teologi, avdelningen Teologiska högskolan, Enskilda högskolan Stockholm om verket Hard Feelings som visas i Art/Sensation Cube. Samtalet modereras av Susanne Fessé, grundare av och konstnärlig ledare på Art/Sensation.

Anmälan till: contact@artsensation.org