Nyhetsarkiv
Två män i slips och kavaj hälsar varandra med armbågarna
Tillträdande riksantikvarie Joakim Malmström tillsammans med sin företrädare Lars Amréus Foto: (CC BY)

Joakim Malmström blir ny riksantikvarie

Regeringen har utsett Joakim Malmström till riksantikvarie och chef för Riksantikvarieämbetet, det meddelade kultur- och demokratiminister Amanda Lind idag i samband med Riksantikvarieämbetets Höstmöte.

Joakim Malmström, som tillträder tjänsten den 15 april, är sedan 2017 överintendent och myndighetschef för Naturhistoriska riksmuseet och arbetade dessförinnan vid Stockholms universitet. Han är född 1978 och är filosofie doktor i historia från Uppsala universitet där han disputerade 2006 med avhandlingen Herrskapen och den lokala politiken: Eds socken ca 1650-1900.

Samtidigt meddelades att nuvarande riksantikvarie Lars Amréus utsetts till ny överintendent och chef för Statens maritima och transporthistoriska museer, en tjänst han tillträder 1 april 2021.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: