Nyhetsarkiv
Manchester Museums direktör Esme Ward sitter framför en mörk träpanel i museibyggnaden och ser in i kameran.
Esme Ward, direktör för Manchester Museum, som inom ramen för sin verksamhet skapat en hub för klimatarbetare. Foto: (CC BY)

Esme Ward till Höstmötet 2022

Esme Ward, direktör för Manchester Museum, är klar som en av huvudtalarna på Höstmötet 2022. Hon ska prata om hur museer kan var en drivande kraft för utveckling av viktiga samhällsfrågor genom att samla människor och bygga samarbeten över sektorsgränser.

Esme Ward har skapat en nav för samarbete kring miljöfrågor på Manchester Museum. Ett arbete där hon upptäckt hur en verksamhet kan lyckas bättre genom att bredda sin uppgift och samarbeta både inom och utom den egna sektorn.

Inspiration till tanken om samarbete över sektorsgränserna har Esme Ward bland annat fått från Bangalore i Indien, där hon besökte en samarbets-hub inom tech-sektorn. På ett helt våningsplan samverkade miljöorganisationer och konstnärer i arbete med tech-infrastruktur för att möta Bangalores behov när det gäller klimatförändringarna.

– Jag blev väldigt intresserad av det faktum att om du bygger en gemenskap inom ramen för ditt museum, så kan du åstadkomma saker som du aldrig tidigare föreställt dig, sade Esme Ward när hon intervjuades av Riksantikvarieämbetet i våras.

Läs hela intervjun från Omvärld och insikt 

Om Riksantikvarieämbetets Höstmöte 2022

På årets höstmöte blickar vi framåt och reflekterar över hur kulturarv bidrar till att samhället utvecklas när omvärldens händelser och den digitala omställningen påverkar oss alltmer.

Höstmötet arrangeras på Nalen mitt i centrala Stockholm den 16-17 november, och du är varmt välkommen att delta på plats eller digitalt.

Du får som vanligt möta inspirerande föredragshållare som bidrar med olika perspektiv på aktuella frågor i kulturarvsarbetet. Håll utkik här på raa.se/hostmotet så återkommer vi med program och hålltider när det är dags att anmäla sig i september.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: