Pressmeddelanden och nyhetsarkiv

Här presenterar vi Riksantikvarieämbetets senaste pressmeddelanden och andra nyheter.

På vår K-blogg kan man följa Riksantikvarieämbetet och våra medarbetares arbete i lite fördjupad form. Där har vi även gästbloggare med jämna mellanrum. Vår podcast heter K-podd. Se vilka fler kanaler vi finns på här. Prenumerera gärna även på våra nyhetsbrev för senaste nytt om kulturarv, kulturmiljö och samhällsbyggnadsfrågor.Fler pressmeddelanden hittar du vårt pressrum i Mynewsdesk. Vill du följa Riksantikvarieämbetet i debatten hittar du några av våra ställningstaganden under aktuella frågor.


Senaste pressmeddelanden:

[2021-08-24] Besök arkeologins spännande värld på söndag
Vill du veta hur man hittar skeppsvrak på havsbotten, hur en vikingaby kunde se ut eller hur hällristningar kan berätta om människors tro och vardagsliv?

På söndag den 29 augusti arrangeras Arkeologidagen på många platser i Sverige. Alla är välkomna att delta i utgrävningar, vandra genom fornlämningsområden och lyssna på berättelser med kulturhistoriska teman. På flera ställen anordnas också barnaktiviteter.

[2021-07-06] Riksantikvarieämbetet överklagar till Nederländernas högsta domstol 
Tisdag den 6 juli 2021 lämnar Riksantikvarieämbetet in ett överklagande till Nederländernas högsta domstol angående återlämnande av den stulna boken Nippon.

– Det är viktigt att pröva den principiella frågan om när preskriptionstiden börjar löpa i återlämnandeärenden. De lägre instanserna har ju avslagit vår talan på grund av att de tyckt att vi väckt talan för sent, säger Maria Westergren, chefsjurist på Riksantikvarieämbetet.

[2021-06-24] Digitaliseringen har blivit en ödesfråga för museerna

– Fynden som staten löser in är av mycket stort vetenskapligt värde och ett par av fynden är mycket ovanliga. Den otillgängliga fyndplatsen kommer också ha stort värde för forskningen om bronsåldern, säger Solveig McKenzie, enhetschef, Förvaltningsärenden och bidrag.

Fler pressmeddelanden och pressbilder finns i vårt pressrum på Mynewsdesk

Länk till vårt pressrum i Mynewsdesk

Följ gärna vårt pressrum på Mynewsdesk. Anmäl dig här: 

Nyhetsarkiv

Nyhetsarkivet med alla publicerade nyheter på webbplatsen hittar du i vårt nyhetsarkiv.