Collage av bilder på färgad textil som undersöks i Kulturarvslaboratoriet.
Färgad textil undersöks med olika metoder i Kulturarvslaboratoriet. Foto: (CC BY)

Dyes in History and Archaeology, DHA41

Är du färgnörd, proffs, intresserad konstnär, konservator, intendent, antikvarie, student, historiker eller naturvetare? Har du intresse för historiska färger i bland annat textil och målade ytor? Då är detta konferensen för dig.

Konferensen Dyes in History and Archaeology, den 11–13 oktober 2022, är ett hybridevent som arrangeras av Riksantikvarieämbetet på plats i Visby med fysiska workshoppar och guidade visningar för deltagarna samt föreläsningar både på plats och digitalt.

DHA, Dyes in History and Archaeology, är en internationell expertgrupp för färg och organiska pigment i kulturarvssammanhang som varje år genomför en konferens med deltagare från hela världen. Det är den 41:a DHA-konferensen och den arrangeras nu för första gången i Skandinavien. Området omfattar historik, produktion och tillämpning av historiska färger och pigment samt analytisk karaktärisering och identifikation i bland annat textil och målade ytor.

Anmälan

Läs mer om årets konferens och hur du anmäler dig

In English

More information about the conference and how to register

DHA41 anordnas med finansiellt anslag från Marcus Wallenbergs stiftelse för internationellt vetenskapligt samarbete. Läs mer om tidigare DHA-konferenser här: DHA40 och DHA39.

 

 

Evenemangsinformation

Plats: Digitalt och på Riksantikvarieämbetet, Visby
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Konferens